Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; M.A./ATAImages

Aleksandar Jovanović Ćuta je prvi poslanik u ovom skupštinskom sazivu kojem je izrečena mera udaljenja sa sednice Skupštine, zbog čega će njegova osnovna plata samo zbog ove mere biti umanjena za 50 odsto. Kako za Nova.rs kaže, do sada je dobio oko 20 opomena, a samo u poslednjih nedelju dana Vladimir Orlić mu je izricao u proseku dve opomene dnevno.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić juče je oko 18 sati izrekao Aleksandru Jovanoviću Ćuti meru udaljenja sa sednice, nakon čega je usledio prekid. Naime, Jovanović je burno reagovao na izlaganje ministra Aleksandra Martinovića koji je vređao opoziciju i targetirao poslanike koji nemaju decu.

Ovo je i prva takva mera koja je izrečena nekom poslaniku u ovom skupštinskom sazivu, a Jovanović je izvesno rekorder i po broju izrečenih opomena.

On za Nova.rs kaže da ne zna precizno koliko ih je dobio, ali da ih sigurno ima oko 20.

PROČITAJTE JOŠ....

Skupštinski Poslovnik inače predviđa da se poslanik kome je izrečena jedna opomena kažnjava novčanom kaznom u visini od 10 odsto od plate, a dve opomene sa 20 odsto od osnovne zarade.

“U proteklih nedelju dana u proseku su mi izricane dve opomene dnevno. Na kraju ću da ispadnem dužan Orliću velike pare i da moram da dižem kredit”, kaže Jovanović.

On je poslanik sa najviše izrečenih opomena. Kako navodi, ne računajući jučerašnji dan, od početka ovog skupštinskog saziva opozicionim poslanicima izrečeno je 65 takvih mera, dok u isto vreme članovima SNS nije nijedna.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Printscreen/RTS

“Najnevinijeg čoveka u sali su kažnjavali i to za neko dobacivanje. Kažanjavali su me zato što hoću da govorim. Ja sam zato i došao ovde. Upravo mi je to onemogućeno, ali niko me neće ućutkati. Kažnjavaju me zato što sam govorio, a teško me je u tome sprečiti iako sam Ćuta”, navodi Jovanović.

I za kraj, Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da je duboko razočaran kako se vodi sednica parlamenta, jer, iako mu je izrečena mera udaljenja, on sa iste nije izbačen.

PROČITAJTE JOŠ...

“Oni nisu u stanju da ispoštuju svoje odluke. Kako misle da vode državu kad nisu u stanju da sprovedu ono što su sami doneli kao odluku. Dakle, ja nisam udaljen sa sednice, a Orlić nije u stanju da sprovede svoju odluku. To pokazuje da nije u stanju da vodi Skupštinu, jer nema kredibilitet. Ako mi je izrekao kaznu udaljavanja, onda je trebalo da me udalji. Trebalo je obezbeđenje da me izbaci ili šta god, da me tretiraju kako hoće. Oni to nisu uradili i duboko su me razočarali”, ističe Jovanović.

BONUS VIDEO Aleksandar Jovanović Ćuta ispred TV Pink: Došli smo pred vrata ružičastog pakla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar