Foto: Printscreen FoNet/Video

Ministri u vladi Srbije osudili su danas pisanje hrvatskog magazina "Ekspres", na čijoj naslovnoj strani se predsednik Srbije Aleksandar Vučić poredi se nacističkim zločincem Adolfom Hitlerom, a Srbija navodi kao fašistička država.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je da objavljena analiza „Hrvatska izmedju tri mini fašizma“ pokazuje nivo licemerja i samoobmane u delu hrvatskog društva.

„Država u kojoj neonacisti postavljaju table u Jasenovcu, u kojoj je zabranjena ćirilica, u kojoj ulice i trgovi nose imena ustaških ideologa i terorista, koja se hrani ksenofobijom i strahom od suseda, ima najviše razloga da se plaši same sebe i unutrašnjeg ekstremizma“, naveo je Selaković.

Nikola Selaković Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Dodao je da Hrvatska pre nego što uperi prstom u Srbiju, Madjarsku i Italiju treba da se zapita ko vaspitava njihovu omladinu koja „paradira Milanom uz pozdrav ‘Za dom spremni'“.

Pročitajte još:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ocenila je da je to nastavak medijske kampanje protiv Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića, rekavši da takve ilustracije i tekstovi predstavljaju sramotu za taj magazin.

„Srbija nikad nije bila fašistička država, niti imala takvu vlast. Svako poredjenje Srbije i predsednika Vučića sa fašizmom je zlonamerno i sramno. Nadam se da će hrvatske institucije i političari reagovati i osuditi ovakvo ponašanje i pokazati da se ne slažu sa ostrašćenim napadima i vređanjem Srbije i njenog rukovodstva“, rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlović Foto:Milos Tesic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da izmedju politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike „Kome je Stepinac svetac, njemu je Vučić Hitler, ipak, ostavljam mogućnost da nisam dobro razumeo šta je hrvatski list Ekspres hteo da kaže, jer u zemlji u kojoj se Hitlerovom sledbeniku, osnivaču ustaškog pokreta Mili Budaku daju ulice, u takvoj zemlji poredjenje sa Hitlerom i ne mora biti uvreda“, izjavio je ministar Vulin, reagujući na naslovnu stranu hrvatskog lista „Ekspres“.

BONUS VIDEO: Vučić: Ne borim se ni za Putina, ni za Bajdena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare