U Nišu se nastavlja sukob između nekoliko različitih struja u lokalnom SNS. Kako za Nova.rs kaže poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković, do novih razmirica je došlo u odborničkoj grupi ove stranke, uoči sednice Skuštine grada koja je zakazana za danas. Zbog toga je planirana smena nekoliko funkcionera. Interesantno je da se sve dešava baš na dan kad predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Niš.

Situacija u Nišu, bar kad su u pitanju međusobni odnosi lokalnih naprednjaka, ne prestaje da se komplikuje.

Međusobne razmirice, obračuni, čak i tuče postale su maltene svakodnevica.

Razlog je, kako je Nova.rs u više navrata pisala, borba za prevlast između najmanje pet struja SNS u ovom gradu.

Do najnovijih trzavica došlo je uoči sednice Skupštine grada, koja će biti održana danas. Posebno žustra rasprava vođena je između aktuelne gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i bivšeg gradonačelnika Darka Bulatovića.

Đorđe Stanković Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Na sastanku odborničke grupe SNS u Nišu doneta je odluka o smeni pojedinih funkcionera i to svega nekoliko meseci pre lokalnih izbora. Planira se smena direktora Parking servisa, Dečijeg centra i još nekih preduzeća… Nedavno su smenjivani načelnici uprava“, kaže Stanković za Nova.rs.

Tako će na današnjoj sednici, navodi Stanković, biti potvrđena oduka o tome da dosadašnjem direktoru Parking servisa ne bude ponovo ukazano poverenje.

Na njegovo mesto dolazi Aleksandra Božanić, odbornica niškog parlamenta i funkcionerka SNS.

„Pre mesec dana su smenjivali načelnike uprava, a posebna priča je da je Miljan Anđelković bivši načelnik za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove podneo više krivičnih prijava protiv gradonačelnice Dragane Sotirovski, jer ga je terala da potpisuje stvari koje nije hteo“, navodi Stanković za Novu.

Interesantno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić baš danas dolazi u Niš. On će prisustvovati prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Kad je Sotirovski u pitanju, nedavno je došlo do tuče, kad je član SNS Milan Simov napao načalnicu Uprave za građevinska pitanja Marinu Janković, a zatim i dva portira. Simov je, inače, bio blizak aktuelnoj gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

To nije prva tuča među naprednjacima u Nišu, a razlog obračuna među lokalnim SNS funkcionerima leži u činjenici da postoji čak pet frakcija koje pokušavaju da ostvare prevlast unutar lokalnog odbora SNS.

Jednu od tih frakcija kontroliše aktuelna gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages

“Osim njenih saradnika, imate struju bivšeg predsednika niške opštine Palilula Bobana Džunića, zatim onu koju predvodi bivši gradonačelnik Darko Bulatović, ali i kadrove koji su okupljeni oko nekadašnjeg gradonačelnika i direktora Kliničkog centra Zorana Perišića. Konačno, tu je i struja ljudi koja nema istaknutog vođu, reč je o ljudima koji preko ličnog bogatstva vrši uticaj na stranku i kadrove unutar nje”, objasnio je nedavno sagovornik Nova.rs, dobro upućen u dešavanja u SNS u Nišu.

Zbog svega toga, 17. decembra nisu održani lokalni izbori u Nišu, a ključni razlog za ovakvu odluku vrha SNS je to što je podrška naprednjacima u ovom gradu na najniženim nivou od 2012. godine.

BONUS VIDEO: Iz biračkog spiska u Nišu se izbacuju pasivni birači, a ubacuju glasači s Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar