Jelena Milošević Foto:Privatna arhiva

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Niša Jelena Milošević izjavila je da opozicija u tom gradu ima pouzdana saznanja da se priprema velika migracija birača uoči predstojećih gradskih izbora koji će biti održani na proleće.

Milošević je agenciji Beta kazala da vlast planira da u birački spisak Niša upiše birače iz opština u kojima su lokalni izbori održani u decembru, kao i birače albanske nacionalnosti sa Kosova i Metohije.

„Poslali smo zahtev Upravi za građanska stanja, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Policijskoj stanici u Nišu, da nam dostave podatke o broju lica koja su od 17. decembra prošle godine do 1. februara ove godine dobila prebivalište u Nišu i odakle su došli. Rečeno nam je da ćemo odgovor dobiti tek za 45 dana“, rekla je ona.

Milošević je navela da „u biračkom spisku Niša već sada postoji veliki broj upisanih birača albanske nacionalnosti koji zapravo žive na Kosovu“.

„Nakon decembarskih izbora izvršili smo uvid u birački spisak i otkrili da se među biračima nalazi veliki broj Albanaca sa Kosova, najviše iz Uroševca i Prištine. Podneli smo krivičnu prijavu protiv NN službenog lica, a iz tužilaštva nam je javljeno da je pokrenut predistražni postupak zbog prijavljivanja fantomskih birača“, istakla je Milošević.

PROČITAJTE JOŠ

Prema njenim rečima, opozicija okupljena oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ uradiće sve što je u njenoj moći da, zajedno s građanima i drugim opozicionim strankama i pokretima, otkrije i spreči izborni inženjering i prekrajanje izborne volje Nišlija.

„Na parlamentarnim izborima SNS je u Nišu uz sve izborne malverzacije dobio 41 odsto glasova. Uz pomoć građana koristićemo sva sredstva kako bi sprečili vlast da pokrade i predstojeće gradske izbore. Nišlije imaju pravo da slobodno biraju i odlučuju u kakvom će gradu živeti, bez bilo čijeg mešanja sa strane“, naglasila je Milošević.

Ona smatra da će preporuke i upozorenja iz Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) pozitivno uticati na izborni proces za redovne lokalne izbore.

„U Rezoluciji EP se, zbog migracije birača, posebno pominje jug Srbije. Međutim, ne možemo se osloniti samo na međunarodnu zajednicu, jer bitku za poštene izbore moramo sami da dobijemo. Pozivam sve zaposlene u nadležnim državnim službama da ne učestvuju u prekrajanju izborne volje Nišlija i da ne čine krivična dela zbog kojih se ide u zatvor. Bliži se trenutak kada ćemo sa sadašnjim vlastima svesti račune i videti ko se bavio kojim kriminalnim radnjama“, upozorila je Milošević.

*****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar