Nikola Petrović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Poslanik Narodnog pokreta Miroslav Aleksić na današnjoj sednici Skupštine Srbije rekao da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović proslavio 50. rođendan u Veneciji i da su za potrebu te proslave organizovana dva čarter leta.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na BLOGU Nova.rs.

Aleksić se tokom obraćanja u Skupštini obratio osvrnuo i na Dubravku Đedović, ministarku rudarstva, koju je pitao da li je tačno da je bila u Veneciji na proslavi rođendana kuma predsednika Srbije Nikole Petrovića.

“Možete da nastavite da drugujete sa Petrovićem, kome dajete desetine miliona evra za mini hidrocentrale. Ne znam kako ste se proveli na proslavi njegovog 50. rođendana u Veneciji? Jeste bili tamo? Kako je bilo u Veneciji? Bili su tamo gosti, sa dva čarter leta, cela estrada odavde otišla. Vi tu, uživancija, lepo sve… Dva, tri miliona evra trošak.. Gosti u toksidama, a građanima Srbije izvršitelji. Juče ste poskupeli gorivo, alkohol, cigrate, kafu i gas, a vi uživate, trošite milione po svetu, vozite mercedese i meklarene”, rekao je Aleksić, uz zaključak da je nova Vlada “Vlada za procvat kriminala i korupcije”.

PROČITAJTE JOŠ...

On je komentarisao imenovanje Darka Glišića, šefa Izvršnog odbora SNS na mesto ministra. On je naveo da je Glišić „ispijao kafe“ sa Veljkom Belivukom i da poseduje „hacijendu“ u Pampukovici.

“Moram da pomenem Darka Glišića, koji je vrlo namršten, pošten, on se tu predstavlja kao neki kauboj sa Uba koji ovde drži neke lekcije. Drugovao čovek sa Belivukom, sa Acom Rošavim. Ispijao si kafe u kafeu ‘Majdan’ u Ubu zajedno sa njim. Jesi odveo predsednika u Pampukovicu da vidi tvoju hacijendu? Od čega si je napravio? Kako si je sagradio? Jesi mu objasnio kako je telohranitelj dobio osam meseci nanogicu za ubistvo”, obratio se Aleksić Darku Glišiću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare