Foto: Promo

Gradski odbor Dveri zatražio je danas od gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da pod hitno dozvoli zelenim pijacama u gradu da počnu sa radom, ocenjujući da bi to pomoglo i poljoprivrednicima da "prežive" ovaj period i ostalim građanima da kupe osnovne namirnice po "normalnim cenama".

„Cene osnovnih životnih namirnica u supermarketima (uglavnom u stranom vlasništvu) su višestruko povećane, što nas dodatno uverava u besmislenost odluke o zatvaranju pijaca u Čačku. Već uveliko osiromašeni porodični budžeti dodatno se preopterećuju ovih dana preplaćivanjem osnovnih namirnica na potpuno neobuzdanom domaćem tržištu“, navodi se u saopštenju.

Dveri dodaju da poljoprivrednici najviše ispaštaju zbog odluke gradskih vlasti o zatvaranju pijace koju su ocenili kao „nerazumnu“.

U saopštenju se ističe da poseta pijacama treba da bude moguća samo uz poštovanje propisanih mera zaštite, a koja se, kako navode, najčešće ne poštuju u supermarketima.

„Odlukom da pijace ponovo počnu da rade marketi će biti rasterećeni velikih gužvi, tako da će korist biti višestruka“, navodi se u saopštenju Dveri koje su pozvale Čačane da kupuju domaće proizvode i time pomognu domaćim proizvođačima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar