Foto: Nova.rs, Tanjug

Kako smo već navikli, od političara u Srbiji uvek može da se čuje neki „biser“ ili lapsus, pa tako ni 2022. godine nismo ostali bez toga.

Portal Danasa izdvojio je najveće bisere i lapsuse srpskih političara tokom godine za nama.

„Nisam se ni pomerio“

Jedan od najuzbudljivijih događaja vezanih za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koji potpada pod ovu našu rubriku „bisera“ dogodio se u trenutku dok je davao izjavu za medije nakon sastanka u Parizu.

Tada je iza njegovih leđa pao reflekor. Vučić ga je ispratio pogledom, a zatim se okrenuo ka kamerama i uz blagi osmeh konstatovao: „Zamalo da me pogodi. Nisam se ni pomerio“.

„Kolaboracija?“

Redovna gošća ove rubrike jeste i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je u Skupštini Srbije, objašnjavajući da se energija iz sunca i vetra zove intermitentni izvor energije koji varira kad ima sunca i kad ima vetra, nameravala da kaže da bi se sistem srušio, odnosno kolaborao, ali joj se jezik zapetljao pa je kolabiranje zamenila kolaboracijom.

„Zato je potrebno balansiranje. Mi nemamo toliko energije za balansiranje. Samo bi nam srušio sistem, pokidao mrežu i sve bi kolaboriral, ko-labo-riralo…“, objašnjavala je Brnabić.

Surčin i Jarkovo

Premijerka Srbije ponovo je zablistala tokom posete Jakovu na predizbornom skupu.

Brnabić se obratila okupljenima sa: „Drago mi je što sam danas u Surčinu“, na šta je okupljena masa negodovala i pokušala da ispravi premijerku. Ipak, ona se „ispravila“, rekavši „u Jarkovu“ i uputivši izvinjenje građanima.

Pogledajte bisere političara iz prošle godine:

Erotske poruke

Buru u skupštinskoj sali izazvalo je i obraćanje Aleksandra Jovanovića Ćute, poslanika Zajedno Moramo, koji je, u kontekstu ponašanja vladajuće većine prema opoziciji pitao odakle poslaniku sa liste SNS Marjanu Rističeviću njegov privatni broj telefona.

„Rističević mi na vajber šalje privatne erotske poruke“, izjavio je u jednom trenutku Aleksandar Jovanović Ćuta, na šta mu je predsedavajuća parlamenta u tom trenutku Snežana Paunović iz SNS odgovorila da nije u redu u da to govori.

„Staro grožđe“

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić takođe je našao mesto u ovoj rubrici. On je svojim lapsusom, dok je pričao o Starom savskom mostu, zaslužio da se nađe među biserima.

On je želeo da kaže da je most bačen u staro gvožđe, ali je slučajno izjavio „u staro grožđe“.

Doživotni predsednik

Govor poslanice Srpske napredne stranke Draginje Vlk, u kome ona kaže kako su joj se javljali rođaci, posle obraćanja predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, sa pitanjem, kako da se pomogne i da se produži mandat predsedniku da bude na vlasti doživotno, odjeknuo je društvenim mrežama i apsolutno zaslužio mesto u našoj maloj, ali odabranoj četi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar