Dr Dragan Milić Foto: Filip Krainčanič/Nova.rs

Dr Dragan Milić najavio je formiranje Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES) i učešće na sledećim republičkim parlamentarnim izborima.

Kako je Milić objavio je na svom Fejsbuk nalogu, njegovi dosadašnji odbornici Oliver Paunović i Milena Vakić Paunović odlučili su da napuste grupu građana koju predvodi i u Skuštini grada Niša formiraju svoju posebnu i nezavisnu grupu.

„Gospodin Paunovic ima drugačiju viziju i planove za dalje političko delovanje u odnosu na ovo što smo do sada radili kao Grupa građana ‘Dr Dragan Milić’ i posebno na naš plan da naša Grupa građana preraste u Pokret za decentralizaciju Srbije (PODES) sa namerom da okupimo sve lokalne pokrete i grupe građana u Srbiji kako bi učestvovali na sledećim republičkim parlamentarnim izborima“, naveo je Milić u objavi.

Dodao je da su Oliver Paunković i Milena Vakić Paunović pomogli oko organizacije Grupe građana „Dr Dragan Milić“ za lokalne izbore i poželeo im je puno uspeha u njihovom budućem političkom delovanju.

Milić u junu nije razmišljao o angažovanju na republičkom nivou

U intervjuu koji je u junu dao našem portalu, dr Milić naveo je da nije razmišljao o angažovanju na republičkom nivou.

„Naravno da nismo razmišljali o tome. Ja nisam političar, malopre sam vam rekao. Mi se borimo za jug Srbije, jer je naš jug Srbije propao do besmisla. Vi to iz Beograda ponekada ne možete da vidite, zato što ovde postoji čuveni „srpski meridijan“ koji prolazi kroz Ikeu i deli Srbiju na severni i južni deo“, rekao je tada Milić.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Grupa građana „Dr Dragan Milić“ ostvarila je veliki uspeh na lokalnim izborima održanim 2. juna, na kojima je bila drugoplasirana i osvojila 16 mandata u gradskom parlamentu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare