Dragan Milić Foto: N1

Direktor Klinike za kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu formirao je juče sa stotinak Nišlija i Nišlijki Grupu građana „Dr Dragan Milić“ sa kojom će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Nišu.

“Smatramo da ne možemo biti samo nemi posmatrači epskog propadanja i urušavanja našeg grada, grada u kome vlada nestručnost, partijska slepa poslušnost i bahatost. Dajemo na uvid javnosti naš plan i program u 20 tačaka koji možete pročitati na www.drdraganmilic.rs”, istakao je dr Milić na svom Fejsbuk profilu.

Pročitajte još:

On je kazao da plan i program nisu Sveto pismo i građani Niša mogu da dostave predloge i mišljenja za njegovu dopunu.

“Mi nemamo mogućnosti da obećamo građanima ni džak brašna, ni 2.000 ili 3.000 dinara, niti radno mesto čak ni upaljač ili olovku… Jedino što možemo da ponudimo su naše ideje kako da Niš postane bogatije, pristojnije, lepše i pravednije mesto za život”, istakao je dr Milić.

Na stranici na kojoj je objavljen plan i program Grupe građana „Dr Dragan Milić“ između ostalo se podseća da je budžet grada Niša prošle godine bio 15 milijardi dinara dok je u Novom Sadu bio 45 milijardi i u Beogradu 205 milijardi.

“Кapitalnih investicija ni na vidiku a svakog dana zbog rupa na putevima i neasfaltiranih ulica postajemo deo i učesnici niškog rodea. Gradom jezde „Oči sokolove“ koja sakupljaju harač od osiromašenog naroda jer je neko stao kolima 10 sekundi da mu deca izađu iz auta… Sve to u gradu koji nema javne garaže ni dovoljno parking mesta. Nemamo ni slobodan pristup auto-putu kao što imaju Beograđani Za našu decu nema besplatnih vrtića ni besplatnih udžbenika. Za razliku od Beograda i Novog Sada, mi nemamo institute u kojima Nišlije mogu da se leče, a nemamo ni gradsku bolnicu. Nemamo ni kovid bolnicu jer je posle Beograda i Novog Sada umesto u Niš otišla u Кruševac. ”, navodi dr Milić.

Prema njegovim rečima u poslednjih 12 godina Niš nije imao ni jednog ministra u Vladi Srbije

“Međutim, imamo političke sekretare koji su nam poslati iz Beograda da nam kažu ko će rukovoditi gradom i javnim preduzećima, da nam kažu ko će dobiti tendere, da nam kažu ko će dobiti zaposlenje, da nam kažu ko će biti u Upravnim odborima, da nam kažu kako će nam izgledati naš grad i ko će uređivati glavni gradski trg jer izgleda da sve to mi u Nišu ne umemo i ne znamo. Imamo bahate i korumpirane rukovodioce koji vladaju strahom, pretnjama i ucenama umesto da steknu poverenje radom i rezultatima svoga rada. Imamo nepotizam epskih razmera i nepravdu koja podseća na turska vremena koja su opisali Meša Selimović i Ivo Andrić”, istakao je dr Milić

Dodao je da tokom zadnjih decenija Niš i jug Srbije počinju da umiru. Za poslednjih 10 godina Grad Niš ima 10.000 stanovnika manje a broj stanovnika na jugu Srbije prvi put je pao na ispod milion stanovnika. Prosečna plata u Nišu je za 6.000 dinara manja od republičkog proseka i za 20.000 i 30.000 dinara manja u odnosu na Beograd i Novi Sad.

“Imajući sve ovo u vidu, doneli smo odluku, nas stotinak Nišlija da krenemo u borbu za pravedniji, lepši i srećniji Niš. Grad u kome će merilo biti stručnost i posvećenost Gradu i Otadžbini a ne poslušnost i partijska pripadnost. Niš zaslužuje i može mnogo bolje. O Nišu moraju da odlučuju Nišlije a ne beogradska politička vrhuška i njihovi poltroni pupčanom vrpcom povezani sa funkcionerskim foteljama”, naglašava dr Milić.

Među 20 tačaka predizbornog programa Grupe građana “Dr Dragan Milić” koje imaju za cilj oporavak Niša su i tačke „Da se Niš pita“, “Departizacija i decentralizacija”, “Reforma zdravstva u Nišu”, “Revitalizacija zdravstvenih ustanova”, “Ravnomeran razvoj svih delova grada uključujući i seoske sredine”, “Prednost za niške firme”, “Podrška mladima, sportistima i penzionerima” i “Besplatan gradski prevoz”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare