"Kad god govori gospođa Brnabić nisam siguran da li je to posledica njenih intelektualnih kapaciteta ili namerno laže. Uvek mi je to velika sumnja. To je taktika laganja naroda već 12 godina, a lagali su i pre 20 kada su bili vlast. Ne dolazi policijska istraga u Srbiju, ne dolaze policajci da istražuju kako su ukradeni izbori u Srbiji. Dolaze eksperti koji treba da analiziraju malverzacije, da im damo dokaze koje su njihovi prethodnici koje je pozvala Vlada Srbije utvrdili, a oni da na osnovu toga daju predloge kako da se na izborima koji treba da se održe u nekom roku to više ne desi", izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas gostujući na TV Nova.

Dragan Đilas je rekao da će u Beogradu biti ponovljeni izbori zato što se Beograd „razlikuje od Srbije u tome što je u glavnom gradu krađom na izborima direktno promenjena izborna volja“.

„Što se tiče republičkih izbora isto je bila krađa. I bez te krađe ne bismo mi pobedili, ali ne bi mogla ni SNS da formira vlast na nivou Republike i zato su ove konsultacije besmislene. Vi vidite da je većina organizacija iz koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ rekla je da neće ići, mi imamo sutra sastanak 99 odsto ćemo doneti takvu odluku“, rekao je Đilas.

On je ocenio da je atmosfera u društvu ovakva jer se posle majskih tragedija u Srbiji ništa nije promenilo.

„Pošto se ništa nije promenilo, pošto su svi mediji ostali isti, pošto je agresija na svakom koraku, pošto se javne ličnosti ne samo političari, nego i sa estrade i sporta stalno se pojavljuju u nekoj agresiji, kakva ta deca da budu nego nažalost ovo što sad gledamo, da donose nož, sekiru…“, rekao je Đilas.

„Srbija protiv nasilja je tada izašla sa nekim predlozima, nikad nismo rekli to što smo rekli to je sveto pismo. Ne, mi smo rekli evo 10 predloga, nema rijalitija, da se promeni RTS, da Pink i Hepi ne mogu da postoje i još neke druge predloge, vlast je sve odbila i nijedan novi nije predložila. Pa, ako je sve ostalo isto, plašim se da će se ovakve stvari ne daj bože ponavljati“, dodao je on.

Đilas je rekao da je „ubica iz Mladenovca rekao da mu je idol bio Kristijan Golubović, a to je saznao preko Pinka i Hepija, to znači da sutradan u jednoj ozbiljnoj državi dođu ljudi koji kažu imate pola sata da iznese stvari iz tih televizija, vrata se zaključaju i nikad se više ne otvore“.

„Nisam dovoljno stručan za te stvari, samo govorim kao običan čovek i kao roditelj šta bi voleo da se u ovoj zemlji promeni“, zaključio je Đilas.

***

BONUS VIDEO – Đilas: Nemam više šta da razgovaram sa Vučićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare