Foto: Stranka slobode i pravde

Na sastanku u Beču usaglašena je intenzivna saradnja Stranke slobode i pravde i Socijal-demokratske stranke Austrije, koja je podržala inicijativu SSP da uđe u političku porodicu evropskih socijal-demokratskih partija (PES).

„Austrija, kao zemlja koja nije članica NATO- a, dobar je primer zemlje koja je vojno neutralna, a sa jasnim političkim stavom prema ratu u Ukrajini i takvu poziciju treba da ima i Srbija“, rekao je u Beču predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na sastanku sa predsednicom Socijal-demokratske stranke Austrije Pamelom Vagner. Austrijske socijaldemokrate su trenutno najjača stranka u Austriji i Pamela Vagner je najozbiljniji kandidat za narednog austrijskog kancelara.

Usaglašena je intenzivna saradnja između ove dve stranke, kao i podrška inicijativi za prijem Stranke slobode i pravde u političku porodicu evropskih socijal-demokratskih partija (PES).

Foto: Stranke slobode i pravde

Članovi delegacije SSP-a Marinika Tepić, Ana Stevanović i Borko Stefanović preneli su gospođi Vagner, koja je i predsednica spoljno-političkog odbora Parlamenta Austrije, važnost ubrzavanja procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i usaglašavanja sa spoljnom politikom EU, kao i zakonske inicijative poslanika SSP-a u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO: Đilas: Pobeda opozicije je već viđena, građani neće više da glasaju za ovakvu vlast

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar