Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas dao je iskaz u policiji nakon prijave koju je protiv njega podneo Saša Milovanović, direktor režimskog medija "Srpski telegraf". On je odbacio optužbe Milovanovića da mu je pretio na aerodromu u Beogradu, navodeći da takvima kao što je on "preti" samostalnim tužilaštvom i nezavisnim pravosuđem. Lider SSP je napomenuo da ima na desetine sudskih presuda koje potvrđuju da su Milovanović, "Srpski telegraf" i ostali režimski mediji lagali kad su pisali i govorili o njemu, te da je prijava koja je podneta protiv njega samo jedan brojnih napada režima. Đilas je rekao da je sve što se dogodilo na aerodromu uređeno smišljeno, ali da sumnja da su intelektulni kapaciteti Milovanovića dovoljni da on to sam sprovede, naglašavajući da iza ljudi poput njega i ostalih prorežimskih medija stoji jedan glavni urednik.

Saša Milovanović, urednik prorežimskog glasila „Srpski telegraf“ optužio je predsednika SSP Dragana Đilasa da mu je pretio na aerodromu u Beogradu. On je zbog toga podneo prijavu protiv Đilasa, koji je danas dao iskaz.

PROČITAJTE JOŠ...

„Pozvan sam danas povodom lažnih optužbi Saše Milovanovića da sam mu pretio nasiljem na aerodromu u Beogradu. Ja nikad nikome ne pretim nasiljem, osvetom ili revanšizmom. Ali svima koji su kršili i krše zakone, svima koji su širili mržnju i huškali ljude jedni na druge, svima koji su zarad svojih ličnih interesa uništavali živote ljudima pretim pristojnom Srbijom, samostalnim tužilaštvom i nezavisnim pravosuđem. Takvim ljudima pretim pravdom, vladavinom prava“, rekao je Đilas.

On je rekao da je Saša Milovanović nebitan i da je samo „jedan u nizu Bakareca, Vučevića, Vučićevića, Jovanova i ostalih“ koji, kako kaže, svaki dan lažu o njemu.

Đilas je ispred policijske stanice pokazao naslovne strane „Srpskog telegrafa“, iza kojih stoji Saša Milovanović.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ovde imam na desetine takvih naslovnih strana – da sam sarađivao sa Veljko Belivukom, da hoću da ubijem Danila Vučića. Da imam račune po ne znam kojim zemljama sveta, da moje trojke upadaju u stanove, siluju i pljačkaju. Ovde imam i 12 presuda do sada koje sam dobio kao potvrdu od suda da sve što je o meni pisano je laž. Sve što su ikada objavili o meni u ovim tabloidima je laž. Da nije laž, sigurno bi tužilaštvo u Srbiji reagovalo da tekstove da nekome pretim ili planiram ubistvom, da planiram da padne krv na ulicama Beograda i Srbije i sve ostalo.. Ovoga puta je tužilaštvo procenilo da ipak treba da dam iskaz. Žao mi je što tužilaštvo nikada zbog ovakvih stvari, koje su klasično delo širenja panike u narodu, nije procesuiralo one koji to rade. Sledeće nedelje ću ja lično podneti krivičnu prijavu protiv onih koji su pisali da planiramo da silujemo decu i ubijemo predsednika. To je širenje panike i za to neko mora da odgovara“, naglasio je on.

Đilas je naveo da Milovanoviću nije pretio, kao što on tvrdi i da je o tome obavestio policiju.

„Prišao sam mu na aerodromu u Beogradu i rekao da to što je izgovorio na Pinku, da sam ja tukao članove svoje porodice, pred očima svoje dece, može da bude okidač za moju decu da i oni postanu nasilnici i da decu treba da mi oduzme centar za socijalni rad. Nisam rekao da će me zapamtiti, rekao sam da mu to zaista nikad neću oprostiti, kao ni onima koji su takve stvari radili. Da nije bilo nikakve agresije može da se vidi na snimcima i kamerama koje sigurno postoje. Da je sve urađeno smišljeno od strane Milovanovića pokazuje to da me je slikao više destina puta dok smo čekali ulazak u avion. Da me je slikao dok sam prolazio pored njega koji je sedeo u biznis klasi. Nisam izgovorio niti jednu reč. Nikakav kontakt sa Milovanovićem nisam imao. Ovo je samo jedan od hiljadu napada koji na mene sprovodi režim. Ovog puta od Saše Milovanovića, mada nisam siguran da je on ovo sam smislio i da li mu to dozvoljavaju njegovi intelektualni kapaciteti. Sa Milovanovićem, kao i svim tim urednicima i mnogobrojnim novinarima, Alo-a, Kurira, Informera, Pink-ova, upravlja jedan glavni urednik. Isti onaj koji upravlja i Bakercima i Vučevićima. Na sreću naroda Srbije neće još dugo“, zaključio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare