Dejan Tomašević u prvim redovima Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Nekadašnji košarkaški as, danas istaknuti član Srpske napredne stranke Dejan Tomašević, došao je ispred Palate Srbije kako bi dočekao i pozdravio kineskog predsednika Si Đinpinga. Iz prvog reda.

Kako se vidi na fotografiji Tomašević je, uz brojne građane, stigao ispred Palate Srbije gde je priređen svečani doček za kineskog lidera Si Đinpinga. On je zauzeo „najbolju poziciju“ i iz prvog reda imao priliku da vidi i pozdravi Sija.

Podsećamo, Tomašević je postao član Srpske napredne stranke u maju prošle godine.

Da je po učlanjenju u SNS postao jedan od aktivnijih članova, svedoče brojne fotografije i video zapisi, posebno iz perioda kampanje. Nekadašnji košarkaški as bio je redovan na mitinzima Srpske napredne stranke u tom periodu. Zajedno sa ministrom saobraćaja Goranom Vesićem obilazio je penzionere, sa kojima je voleo da zaigra i kolo.

A da se vrlo brzo prilagodio naprednjačkim izbornim metodama svedoči jedan video zapis nastao u jeku izborne kampanje. Naime, na snimku se vidi kako Tomašević sa meštanima Bloka 70, tačnije ulice Agostina Neta, moli predsednika Aleksandra Vučića da napravi jedan put, a oni će svi zajedno za uzvrat da glasaju za njega.

„Dobro veče predsedniče, evo mi da te pozdravimo ovde u Agostina Neta, u Bloku 70A. Hteli bi da te zamolimo za jednu uslugu, a mi ćemo svi ovde da glasamo za tebe. Zna Deki šta ovde treba da se odradi“, kaže jedan od građana.

Potom se obraća Tomašević sledećim rečima:

„Samo jedan put, predsedniče, da ne bude ljudima blato. Ima nas mnogo više, svi ćemo da glasamo za tebe predsedniče, da te zamolimo“, dodajte Tomašević.

Mnogi su taj Tomaševićev potez ocenili kao kupovinu glasova.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare