Foot:Đorđe Krstić/MGSI; SNS promo; Ministarstvo odbrane; printscreen/zemun.rs; shutterstock

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica vređao je novinarku pokušavajući da opravda propuste nadležnih zbog kojih su od strujnog udara u samo nekoliko dana poginuli dečak od 13 godina i njegov deda. On je samo jedan u nizu funkcionera SNS koji su prethodnih nekoliko meseci sprovodili verbalno ili fizičko nasilje. Davljenje dečaka, batinanje, pretnje pištoljem… samo su neki od primera nasilja kadrova SNS, koji istovremeno pokazuju potpuno odsustvo straha od kazne. A to je možda i logično, jer kazne u većini ovih slučajeva nema.

U razmaku od svega nekoliko dana u Bačkoj Palanci su od strujnog udara poginuli dečak od 13 godina i njegov deda i to nakon što je nadležnima 27 puta prijavljivan problem sa kablovima pod naponom, koji su pokidani tokom nedavnih oluja.

Na pitanje novinarke portala BAP vesti “koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom”, predsednik opštine Branislav Šušnica sasuo je salvu uvreda na njen račun.

Foto: Printscreen/N1/backapalankavesti

“Treba da vas je sramota. Treba da pitate nešto drugo. Kako ćemo sanirati grad? Jer možemo vratiti dete? Nećemo vratiti dete. Treba da vas je sramota, završio sam sa vama. Sram vas bilo, bre “, odgovorio je predsednik opštine Bačka Palanka novinarki koja je insistirala na odgovoru. I otišao.

Bošković prebio bivšeg tasta

Nedavno je u Negotinu sad već bivši pomoćnik predsednika opštine i poslanik Skupštine Srbije Mladen Bošković pretukao bivšeg tašta, naočigled svoje bivše partnerke i njihove maloletne ćerke. U javnosti je objavljen uznemirujući video snimak ovog događaja, na kojem se vidi da se Mladen Bošković i njegov otac fizički obračunavaju sa ocem Anđele Nikolić (Mladenove bivše partnerke). Scena se desila nakon što je Bošković u vidno alkoholisanom stanju došao da vrati dete majci. Na snimku se vidi da Mladen i njegov otac udaraju Anđelinog oca na zemlji, a potom i kako nesrećni čovek dobija dva udarca nogom u glavu.

U pozadini se čuje plač uplašenog deteta, koje moli majku da idu kući.

Bojović davio dete od 14 godina

Slična situacija zabeležena je i u Batajnici, kada je istaknuti član SNS Milan Bojović snimljen kako rukom drži dečaka (14) oko vrata i odvlači ga u napuštenu kuću, iz koje odjekuju njegovi pozivi za pomoć. Spasili su ga drugovi koji su sve snimali mobilnim telefonom.
Bojović je, inače, specijalni savetnik generalnog direktora u preduzeću Jugoimport SDPR, a nalazi se i na čelu Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Langura pretio Lazoviću

Nedavno je i bivši poslanik SNS Janko Langura ispred Skupštine Srbije pretio šefu Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomiru Lazoviću. Postoji snimak i ovog događaja, koji je takođe objavljen u javnosti.

Foto: Printscreen

“Čovek mi je prvo pretio pretio Tvitera, govorio je da će me na Vidovdan neki lovci ubiti i da će me nabiti na ražanj, da bi se onda pojavio ispred Skupštine i napao me. Nije to slučajni susret dva neistomišljenika koji se otrgao kontroli, već je taj čovek pretio, planirao, pripremio neke rekvizite i došao da me napadne ispred Skupštine”, rekao je ovim povodom Lazović.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ispričao je na sednici Skupštine Srbije da je bivši rukometaš i član SNS Vladimir Mandić pretio pištoljem jednom muškarcu na Novom Beogradu. On je rekao i da ministar policije Bratislav Gašić odbija da odgovori o incidentu.

„Pitao sam ga za bivšeg rukometaša Mandića dva ili tri puta. Dakle, Novi Beograd, oko 23.05 sata, tri NN lica su ušla u zgradu i lupala na vrata Okuka Luke, koji je kroz špijunku na vratima video i prepoznao lice Mandić Vladimira, koji je repetirao i uperio ga ka vratima, nakon čega su se sva tri lica udaljila džipom, a poilicijski službenici uvidom u video nadzor prepoznali su Mandić Vladimira koji je kod sebe imao pištolj“, opisao je Aleksić.

Seksualno zlostavljao decu u vrtiću

Najmonstruozniji slučaj nasilja zabeležen je nedavno u Odžacima. Otkriven je 5. maja kada je uhapšen pedagoški asistent Igor O. (26) iz Bogojeva zbog sumnje da je izvršio nedozvoljeno delo polne radnje nad decom uzrasta od tri i četiri godine u državnom vrtiću u Odžacima. Broj mališana koji je doživeo seksualno zlostavljanje vaspitača prešao je 30. On je, inače, bio na izbornoj listi SNS.

Foto:društvene mreže

Treba podsetiti i na nedavna dešavanja u opštini Žagubica.

Nasilje Safeta Pavlovića u Žagubici

Ekološki aktivista Ivan Milosavljević otkrio je da mu je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović otvoreno pretio u decembru prošle godine. Milosavljević je ispričao da je tada sedeo u kafiću u selu Krepoljin, kada mu je prišlo obezbeđenje Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je on sačekao.

Foto: Ekološki ustanak/printscreen, printscreen Instagram/safetpavlovic

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega o radu rudnika.

„Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo“, rekao je između ostalog Safet Pavlović u toku tog razgovora.

O nasilju Pavlovića nakon toga je govorio i rudar i poljoprivrednik Jovica Nikolić, koji je u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka otkrio da su ga u noći između 5. i 6. aprila pretukli telohranitelji Safeta Pavlovića.

Te večeri bio je s prijateljem u kafani „Lepa konobarica“ u mestu Krepoljin. Nakon što je prijatelj otišao, on je tražio broj telefona jednog od četvorice Pavlovićevih telohranitelja.

„Zove se Nežan Andrejević. Tu je bio Savić Saša, neki David… Tog dečka sam video prvi put u životu. I Nikolić Neško, on radi sa mnom u rudniku. Kad sam tražio broj telefona kreću da me tuku Nežan, Saša i David. Vukao sam se ka vratima, stigao sam nekako, tukli su me svuda pesnicama. Hteo sam da pobegnem napolje, ali su me uvukli unutra i nastavili da me tuku. Taj Nežan je rekao: „udrite ga majku mu j*** njegovu“, priča Nikolić.

To je trajalo sve dok nije pao u nesvest.

„Tukli me, pao sam u nesvest. Probudio sam se nasred ulice na beloj liniji, mogao je neko da me pregazi. Dovukao sam se do kuće, onda sam pozvao policiju u Žagubici. Policija je došla tek sutradan u 11 sati kod mene, odveli me u stanicu i tamo sam dao izjavu. Završio sam u Urgentnom centru u Beogradu. Tu su mi dijagnostikovane teške telesne povrede“, kaže Nikolić.

Na pitanje ko su ljudi koji su ga tukli, odgovorio je:

„To su od našeg predsednika telohranitelji“.

Ovakvih slučajeva, u kojima glavnu ulogu imaju funkcioner SNS, bilo je i ranije. Dovoljno je podsetiti na imena bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke ili bivšeg gradonačelnika Subotice Bogdana Labana koji je pretio stranačkom kolegi da će mu iščupati grkljan. Ne treba zaboraviti ni predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva, koji je poznat po čitavom nizu sličnih istupa.

BONUS VIDEO: Otac dečaka kojeg je naprednjak pretukao u Batajnici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar