Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" danas će doneti konačnu odluku o prisustvu ili neučešću na konstitutivnoj sednici republičkog parlamenta zakazanoj za utorak 6. februara, saznaje agencija Beta u vrhu te koalicije. Sastanak koalicije počeće u 13 časova.

Stranke koalicije „Srbija protiv nasilja“, kako saznaje Beta, imaju različite stavove o tome da li bi trebalo da prisustvuju konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

Stav Demokratske stranke je da njeni poslanici ne prisustvuju sednici parlamenta, odlučeno je sinoć na Predsedništvu te stranke.

„Predsednik naše stranke Zoran Lutovac će danas na predsedništvu koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ zastupati stav da poslanici koalicije na bi trebalo da učestvuju na konstitutivnoj sednici. Međutim, sve odluke se donose većinom glasova, tako da ćemo videti da li ćemo biti preglasani“, rekao je Beti izvor iz vrha DS-a.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je juče agenciji Beta da je stav njegove stranke da opozicija ne sme da prisustvuje konstitutivnoj sednici u utorak.

„Izborna krađa je oduzela suverenost građanima i srušila ustavni poredak. Zbog toga ovaj saziv Skupštine Srbije u stvari ne postoji. Aleksandru Vučiću je očajnički potrebna pomoć, da bar neko prizna rezultate izborne krađe. Čin priznanja se manifestuje ulaskom opozicije u parlament i prisustvom na konstitutivnoj sednici“, rekao je Zelenović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar