Narodni poslanik iz poslaničke grupe "Pravac Evropa" Vladimir Obradović postavio je danas pitanje da li je tačno da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda potpisala ugovor sa Milenium timom za izgradnju 6 kilometara pristupnih saobraćajnica oko metro depoa na Makiškom polju po ceni od preko 30 miliona evra po kilometru što je, kako kaže, 3 puta skuplje od najskupljeg autoputa.

„Da li je Milenium tim jedina građevinska firma u Srbiji? Nakon najave da će graditi višespratnice na mestu Hotela Jugoslavija, kao i BeoExpo 2027, da radi gasovod po Srbiji, dobio sam informaciju da i grad Beograd daje milionske poslove Milenium timu mimo procedura i zdrave pameti. Da li je tačno da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda potpisala ugovor sa Milenium timom za izgradnju 6 km pristupnih saobraćajnica oko metro depoa na Makiškom polju po ceni od preko 30 miliona evra po km što je 3 puta skuplje od najskupljeg autoputa“, pitao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ...

On pita da li je tačno da su pregovore vodili direktno Ivan Bošnjak, vlasnik Milenium tima i Milan Vranić, direktor Direkcije, iako, kako kaže je zvanični ugovarač za izgradnju metroa kineska kompanija Power China.

„Da li Power China zna za ovaj dogovor po napumpanim cenama ili je to urađeno njima iza leđa? Molim Aleksandra Šapića, Sinišu Malog, Gorana Vesića i Power China da mi odgovore na navedena pitanja“, napisao je Obradović.

Podsetimo, kompanija „Milenijum tim“ godinama dobija unosne poslove od države, a kruna svega odluka države da ugledni Institut Jaroslav Černi proda po početnoj ceni od 2,58 miliona evra Milenijum timu i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta.

Da postoji određena veza između SNS i Milenijum tima potvrđuje i slučaj gde je suvlasnik firme, Ivan Bošnjak delio poklone sa logoom SNS starijim sugrađanima i to u prostojima SNS na Banjici.

Time se pohvalio Relja Ognjenović, član Glavnog odbora SNS i direktor PIO fonda. On je na svojoj Instagram stranici objavio video iz prostorija mesnog odbora naprednjaka na Banjici.

Insajder je ranije otkrio da je Milenijum tim dobijao poslove bez tendera na izgradnji manjih distributivnih gasovoda, a angažovana je na projektu „Beograd na vodi“ od samog početka. Krajem 2018. godine dobili poslove gradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju.

Mašine iste firme viđene su i na mestu gde je planirana izgradnja nacionalnog stadiona u Surčinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare