Izgradnja metro stanice Makiš Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Javno komunalno preduzeće „Beogradski metro i voz“ angažovalo je konsultanta za potrebe izgradnje depoa na Makišu. Ugovor vredan 11,3 miliona dinara (sa PDV-om) dodeljen je firmama VMS i VZB Capital & Advisory, vidi se iz obaveštenja na Portalu javnih nabavki.

Prva faza projekta beogradskog metroa počela je nasipanjem prostora na Makiškom polju na kome će biti izgrađen depo za metro.

Francuska kompanija Ežis rejl uradila je idejni projekat za depo u Makišu.

Idejni projekat je dobio pozitivno mišljenje Republičke revizione komisije pa je sledeći korak u realizaciji projekta beogradskog metroa ugovaranje izvođenja radova na izgradnji depoa u Makišu, piše u specifikaciji nabavke.

Preduzeću „Beogradski metro i voz“ je neophodna stručna pomoć za potrebe izrade ugovorne dokumentacije, a posebno dela koji se odnosi na zahteve za projektovanje i izvođenje građevinskih radova u depou metroa u Makišu, piše Nova ekonomija.

Pročitajte još:

JКP „Beogradski metro i voz“ navodi da ne raspolaže kadrom koji ima takvo iskustvo, kao i da u trenutku oglašavanja tendera za konsultanta nije imalo na raspolaganju tehničku podršku (ugovor sa dosadašnjim konsultantom istekao je 30.09.2022. godine).

Nije izabrana ni kompanija koja će vršiti upravljanje realizacijom izgradnje Beogradskog metroa, piše u tehničkoj specifikaciji.

Tim konsultanta treba da ima eksperta za FIDIC modele ugovora (najčešće primenjivani set uslova ugovaranja u međunarodnom građevinarstvu), eksperta za finansije i eksperta za infrastrukturu.

Izabrane firme treba da pruže konsultantske usluge (ekonomsko-pravne i tehničke) u vezi sa komunikacijom i pregledom raspoložive ugovorne dokumentacije po FIDIC modelu ugovora za projekat.

Trajanje ugovora sa konsultantom je 90 dana, piše u javnom pozivu.

BONUS VIDEO Milan Dimitrijević: Izmene linija beogradskog metroa nisu transparentne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar