Poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta uključio se večeras u emisiji "Utisak nedelje" na TV Nova i tom prilikom je ocenio kako je Miloš Jovanović iz Nove Demokratske stranke Srbije "potrošio više energije na kritikovanje opozicije nego (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića". Lider NDSS-a mu je odgovorio da ne deli taj utisak sa njim i dodao je da "mora da objasni građanima zašto ne izlazi na izbore".

„Ti potroši više energije na kritikovanje opozicije i reklamiranje bojkota nego što kritikuješ Vučića. Zamisli da smo na ove izbore izašli i Savo (Manojlović), ti i cela koalicija ‘Srbija protiv nasilja’, to je jedna stvar. Nije mi jasno kad si rekao da si jedino u Beogradu mogao da ubediš ljude iz svoje stranke da ne izađu na izbore, a druge nisi mogao. Na koliko tačno lokalnih izbora izlaziš“, upitao je Ćuta Miloša Jovanovića tokom uključenja u večerašnjem „Utisku nedelje“.

On je upitao predsednika NDSS-a i zašto u Skupštini Srbije nije glasao za smenu bivšeg ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je odgovarajući na pitanja Aleksandra Jovanovića istakao da nema utisak da kritikuje opoziciju.

„To je malo provejavalo i večeras, kao da vi sad očekujete da mi zavežemo jezik kad objašnjavamo svoj stav i da na njega nemamo pravo. Ja moram da objasnim ljudima stav da beogradski izbori nisu izbori“, odgovorio je Miloš Jovanović.

On je upozorio da je „situacija ozbilja i da će se napraviti ogromna šteta izlaskom na predstojeće izbore 2. juna“.

Miloš Jovanović Foto: Ivan Dinić/Nova

„Kad smo kod toga, mi ne izlazimo ni na jednoj beogradskoj opštini, to je potpuno jasno. Idemo u nekih 27 (opština i gradova u Srbiji)“, rekao je on.

Jovanović je odgovarajući na pitanje zašto njegova stranka ne izlazi na beogradske, a izlazi na izbpore u druge lokalne samouprave, ponovio ono što je rekao ranije večeras u „Utisku nedelje“, a to je da je načelna razlika u tome da smo u Beogradu imali Arenu i Malu Krsnu.

„Na pitanje kako sam uspeo ljude ovde da ubedim, a tamo ne, ne radi se o ubeđivanju, radi se o načelnoj razlici i za ove druge nisam imao pravo“, rekao je on i dodao da nigde ne učestvuje u kampanji po Srbiji tokom ovog izbornog procesa.

„Što se tiče smene Bratislava Gašiča, što je i Miroslav Aleksić meni spočitao tokom emisije, ti protesti su prerano i pogrešno krenuli… Ne vidim kako je ‘Ribnikar’, nepojmljivu tragediju, a to je iz mog ugla i mogu da ga obrazložim, nije mogao da spreči ni MUP ni BIA. Ne možete staviti na posebne mere učenika od 13 godina i ti zahtevi su bili pogrešno postavljeni“, dodao je Jovanović.

***

BONUS VIDEO – Kampanja pred lokalne izbore se bliži kraju: Šta sve vlast građanima obećava i deli?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare