Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj je bilo svega - obećanja penzionerima, priča o "zlim opozicionarima" i njemu kao žrtvi. Predsednik Srbije je tokom obraćanja medijima u jednom trenutku delovao i kao spiker sa reklame za megamarkete najavjući nove akcije na rafovima trgovina, sa sve cenama koje se završavaju ",99". Pokazivao je predsednik krompir, pileći parizer, stigao da podeli jednu životnu lekciju Vladimiru Đukanoviću, SNS advokatu i da "očita bukvicu nepristojnim novinarima". Dovoljno da se postavi pitanje, da li je to zaista neko ko bi trebao da obavlja funkciju predsednika Republike?

Tokom konferencije za medije predsednik Srbije je u svom uobičajenom maniru pokušavao da sebe predstavi kao žrtvu, nekoga ko je stalno izložen napadima, napominjući da ga niko ne brani. Posebna meta su mu bili mediji i novinari Junajted grupe koje je prozivao po imenu.

PROČITAJTE JOŠ...

Na pitanje da prokomentariše svoje učešće na stranačkom skupu SNS u Novom Sadu i kako je mogao da se pojavi tamo kad se već predstavlja kao „predsednik svih građana“, Vučić je rekao da je on tamo otišao zato što je bio pozvan, te da ne vidi ništa sporno u tome što je učestvovao u stranačkom skupu i razgovorao o održavanju vanrednih izbora.

Zatim je pred svima „posavetovao“ Vladimira Đukanovića.

„Šta da ti radim, sve sam istinu rekao, Đukanoviću. I svi znaju da sam rekao istinu. Vidiš kako nikad ne mora da se žuri sa odgovorom. Nikad, pustim i godinu dana i posle godinu dana im kažem istinu. Pusti nekad, vreme pokaže sve i uvek stvari dođu na svoje mesto“, poručio je Vučić svom stranačkom kolegi.

„Moram da jurim za Niš, opet ću, Gajiću (obraća se novinaru N1 prim aut.) biti na jednom stranačkom skupu. Pozvali me ljudi. A pre toga imam druga pitanja koja su mi mnogo važnija. Unapred vas obaveštavam da će ću u tome da pristuvujem. Sad nešto vama da kažem, što drsko i nepristojno dobacujete vi sa Nova S, svaki put… Što ste bili i politički angažovani, pa nam objašnjavate da niste. Da vam ja odgovorim nešto, potpuno mirno – to što nemate dovoljno vaspitanja nije pitanje za mene, već za neke druge. I četvrti ili peti put vam govorim da je dobro da to promenite. To je zdravo, lekovito i blagorodno da promenite. A da vam ukažem razliku na mene i ove koje podržavate…. Na svako vaše pitanje, kao i danas, uvek sam insistirao da ih postavite, ta najteža pitanja, jer sam znao šta će da vam budu pitanja. Ja vas čitam kao bukvar. Čitam vas, sa 53 godine kao bukvar, a mogu da čitam bukvar bar na 6 jezika, a na srpskom sam čitao bukvar sa nepune 4 godine. E, tako vas čitam. Ali vam svaki put pružim priliku da postavite pitanje, da bih vam odgovorio i pokazao besmisao svih vaših tvrdnji i svih vaših neistina svakoga dana. Je l’ vi mislite da vas ja slučajno puštam? Vi mislite da znate moj posao bolje nego ja? Da ga znate bolje od onoga koji živi za to 24 sata dnevno. Koji radi za to sve vreme i koji se bori za svoju zemlju. Mislite da možete da budete uspešniji? Teško, vrlo teško“, rekao Vučić.

On se potom osvrnuo na „one koji ga kritikuju“, navodeći da mu patriotske pridike drže najgori licemeri. U tom trenutku, predsednik se iznervirao i počeo da viče.

„Što se Vučiću ne sastaneš sa Zelenskim? Ukrajina će da ti prizna Kosovo. Sastanem sa Zelenskim, što si se sastao sa Zelenskim, izdajniče jedan, uvešćeš sankcije Rusiji. Onda, pa nismo uveli sankcije godini i po dana. Što nisi uveo, đubre jedno, sankcije Rusiji? Da si uveo sankcije Rusiji, živeli bismo bolje i lakše živeli. To slušate svaki dan. Šta je ovo, kakav je ovo smisao? Gde je ovde smisao, imali smisla uopšte? U bilo čemu uopšte“, pitao je vidno uznemireni Vučić.

Sve sa detalje sa današnje konferencije Aleksandra Vučića, možete pornaći na ovom linku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare