Ana Brnabić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras kako je "sada kasno" za leks specijalis zato što su beogradski izbori već raspisani i dodala kako do sada nije videla taj predlog specijalnog zakona o najavljenim beogradskim i lokalnim izborima.

Ana Brnabić je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke navela i kako „zaista nema ništa“ od leks specijalisa koji opozicija traži.

„Da li taj leks specijalis treba da odloži izbore ili da skrati mandat? Pitala sam (opoziciju) i tada je bio jedan odgovor, juče je bio drugi, a dve nedelje pre toga je bio treći“, odgovorila je Brnabić na novinarsko pitanje kako je „donošenje ovog posebnog zakona nedemokratski, ako je već ranije bio donet u slučaju Beograda na vodi ili izložbe EXPO“.

„Kakav leks specijalis? Da li ga je neko predložio? Osim što stalno pričaju o njemu. Da li su se potrudili da predlože taj leks specijalis? Eto i to ih je mrzelo da urade i da predaju Skupštini Srbije na konsultacijama“, dodala je ona.

Brnabić je rekla i kako je za taj specijalni zakon „svakako kasno“ zato što su pre dva dana već raspisani beogradski izbori.

„Hoće da im mi napišemo leks specijalis? Sada je za leks specijalis svakako kasno zato što su izbori u Beogradu već raspisani. Šta sada treba da imamo lex specijalis koji će da ukine raspisane izbore do strane Narodne skupštine i da pita (lidera Stranke slobode i pravde Dragana) Đilasa kada mu odgovara da budu izbori po istraživanjima javnog mnjenja“, upitala je predsednica Skupštine Srbije.

Ona je dodala i kako je „jasno“ da „opozicija ima problem samo sa datumom izbora“.

Podsetimo, Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva, nakon koje se obratila Ana Brnabić i tom prilikom je kazala kako ova partija već sutra počinje sa sakupljanjem potpisa za ponovljene beogradske izbore.

***

BONUS VIDEO – Aleksić posle kolegijuma: Vlast je odabrala da na izbore ide bez opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare