Foto:M.K./ATAImages

Nakon što se vratio u lolaknu politiku u Čačku, Boško Obradović ispred stranke Dveri Čačak predlaže izgradnju novog naselja na obali Morave koje naziva "Novi Čačak", kao i uređenje kompletnog priobalja Morave sa obe strane duž celog toka reke kroz grad od Beljine do Prelića. Za svoj povratak u Čačak kaže da je jedini smisleni potez kako bi režim Aleksandra Vučića bio doveden u pitanje najpre odozdo.

„Najveća novost na lokalnoj političkoj sceni u Čačku je predlog Dveri za decentralizaciju grada i nove administrativne centre u formi gradskih opština ili operativnih centara koji će olakšati život građana koji žive van centra grada. To su, pre svih, Ljubić, Mrčajevci i Zablaće“, napisao je bivši predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović na svom nalogu na društvenom mreži Iks.

Tvrdi i da je besmisleno da grad Čačak nije iskoristio reku Moravu koja prolazi kroz centar grada, prenosi Vreme.

„Dveri Čačak predlažu izgradnju novog naselja na obali Morave koje nazivamo Novi Čačak, kao i uređenje kompletnog priobalja Morave sa obe strane duž celog toka reke kroz grad od Beljine do Prelića“, kaže Obradović.

Smena vlasti kreće sa lokala

Povodom svog povratka u Čačak i angažovanja na lokalnom nivou Obradović je ocenio da režim Aleksandra Vučića može biti doveden u pitanje najpre odozdo, sa lokalnog nivoa i da se zato vratio u lokalnu politiku u svom rodnom gradu Čačku posle mnogo godina odsustvovanja i bavljenja republičkim temema.

„Jedino rešenje za iskorak na političkoj sceni Srbije jeste da svako od nas iz opozicije prvo smeni lokalnu naprednjačku vlast u svojoj sredini, pa ćemo onda osloboditi i celu Srbiju“, poručio je Obradović u autorskom tekstu za list Danas, navodeći da na to upućuje iskustvo sa gubitkom vlasti Slobodana Miloševića, kao i DOS-a.

„Kompletna opozicija zato bi trebalo da se koncentriše na izbornu pobedu u što više gradova i opština na preostalim lokalnim izborima širom Srbije koji nas očekuju za nekoliko meseci“, ukazao je on.

Niko ne može sam

Prema njegovim rečima, niko iz opozicije ne može samostalno da se suprotstavi izbornim manipulacijama i krađama niti da pobedi naprednjake.

Opozicija to može da učini, kako je istakao, „isključivo u saradnji i jedinstvenom predizbornom nastupu koji bi podrazumevao koordinisanu zajedničku borbu protiv izbornih nepravilnosti i pametno dogovorene izborne kolone od kojih niti jedna neće ostati ispod cenzusa i na taj način pod Dontonovom sistemu omogućiti Srpskoj naprednoj stranci dodatne mandate“, napisao je Obradović u autorskom tekstu za Danas.

Obradović je svoj povratak u lokalnu politiku u Čačku najavio krajem prošle godine. Tada je svoj odlazak obrazložio time da su građani Srbije „hteli neke druge političare“. Pri odlasku dodado je i da je „licemerje drugo ime srpske politike“.

***

BONUS VIDEO – Raspisani izbori za lokalne samouprave, o medijima u ponedeljak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare