Aris Movsesijan, predsednik Nove stranke
Aris Movsesijan Foto: N1

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan ocenio je da je delegacija poslanika Skupštine Srbije otišla u Rusiju kako bi posmatrala predsedničke izbore i time pokazala da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) za jednopartijski sistem, a ne za demokratiju.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović sa delegacijom koalicionih poslanika otišao je u Rusiju kako bi posmatrao predsedničke izbore i tim povodom rekao da želi da doprisnese da aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin ima što veći legitimitet kao sigurni pobednik.

Reagujući na tu Đukanovićevu izjavu, Movsesijan je upitao kakav legitimitet daju poslanici stranke koja je tako bezočno krala na izborima, da je sad primorana da ih ponovi u najvažnijoj političkoj tački – Beogradu?

„I to pod pritiskom Evropske unije, koja još čeka da Srbija počne da ispunjava zadato u cilju priključivanja Evropi usred koje se geografski, politički i istorijski nalazi? Ko je napravio ovu delegaciju, sastavljenu isključivo od poslanika vladajuće većine, pošto je prethodni parlament davno raspušten, a novi nije odlučivao o tim pitanjima“, navodi on u saopštenju.

Pročitajte još

Kako dodaje, jedini cilj te posete jeste da se pokaže da je Srbija na strani Putinovog režima.

„Đukanović i ekipa otišli su na mesto gde se cementira jedna vlast, da pokažu koliko je u stvari SNS za jednopartijski sistem, a ne za demokratiju. Rekao bih, otišli su na dodatnu obuku: kako efikasno krasti na izborima, pošto smo ih u decembru uhvatili u svim nepočinstvima, pa da probaju da uvedu Putinove novitete“, navodi Movsesijan i dodaje:

„Treba li učiti od režima sa previše okliznuća, padanja kroz prozor i trovanja čudnim supstancama. Svima je jasno da će ovo biti poruka koja će Srbiju ponovo udaljiti od svega što se može smatrati civilizovanim demokratskim svetom“.

BONUS VIDEO Vladimir Đukanović: Kampanja važnija od suđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare