Foto:NARODNA STRANKA

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas u Rači da je "apsolutno nenormalno" da vlast usred krize za gradnju Nacionalnog stadiona izdvaja više nego za poljoprivredu od koje živi u Srbiji živi milion i po ljudi.

„Država će novcem građana će iz budžeta platiti Nacionalni stadion 800 miliona evra, a za sve subvencije poljoprivredi biće izdvojeno 700 miliona evra“, rekao je Aleksić na tribini u Rači.

Aleksić je dodao da Srbija ima gotovo pet miliona hektara obradivih oranica, što je tri puta više od Holandije, koja ima tek koliko Vojvodina, ali da u Holandiji postoji sistem koji je omogućio da poljoprivrednici žive dobro od svog rada, dok se „srpski seljak muči da opstane“.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da građani Rače samo za plate lokalnih funkcionera daju 20 miliona dinara, a ti funkcioneri su odlučili da iz opštinske kase, koju pune građani, za poljoprivredu izdvoje samo pet miliona dinara.

„To je slika koje govori o tome kako SNS vidi vlast i državu, a riba smrdi od glave, pa se još gore ponašaju oni u republičkoj vlasti. Nema nikakve strategije, nego novac građana nemilice bacaju po sopstvenom nahođenju na nepotrebne stvari“, rekao je Aleskić.

On je istakao da ne može predsednik Srbije Aleksandar Vučić da odlučuje da li će Srbija biti poljoprivredna ili rudarska zemlja, nego narod, jer se to tiče naroda.

„Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a Vučić kaže da mu je mnogo žao što Rio Tinto nije otvorio rudnik litijuma kod Loznice. Moramo da odbranimo Srbiju od takve štetočine koja krčmi nacionalne interese sa kojekakvim belosvetskim bitangama“, rekao je Aleksić.

On je dodao da Srbijom „vlada poglavica koji je oteo svu vlast u svoje ruke i on pušta kišu i odlučuje koji je dan u nedelji“.

„Moramo, međutim, da shvatimo da narod ima moć da promeni taj nakaradan sistem“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je „režimu najlakše da krade novac građana kroz infrastruktrune radove“.

„Niko nije protiv gradnje puteva i mostova, ali smo protiv toga da oni budu plaćeni i po tri puta više. Gradnja Moravskog koridora je bila dogovorena za 470 miliona evra, a sada će koštati najmanje milijardu evra“, rekao je Aleksić.

***
BONUS VIDEO – „Zemlja krvari“, ali zida stadione

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar