Miroslav Aleksić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Izbori 2. juna su prilika da građani Srbije iskoriste moć koja je u njihovim rukama, da opozicija ostvari što bolje rezultate u lokalnim sredinama, rekao je u Sremskoj Mitrovici predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i poslanik Miroslav Aleksić.

Kako je danas saopšteno iz NPS, Aleksić je rekao da je „krenuo početak kraja“ vlasti u svakom smislu.

„Sada nam trebaju male pobede koje će sutra postati velike. Da bismo na lokalnom nivou mogli da se borimo protiv onih koji su uzurpirali sve resurse, vlast i medije, moramo da imamo jaku organizaciju“, kazao je on.

Aleksić je istakao da Srbijom vlada autoritarni režim koji je bliži diktatorskom, kao i da se nikada u istoriji i u svetu nije dogodilo da je neki diktator dozvolio slobodne izbore, te da „to ni ovde ne možemo očekivati, već ćemo uvek imati delimično slobodne izbore“.

„Uglavnom su svi dosadašnji izbori bili problematični jer nemamo državu i takvi će biti i u narednom periodu. Najveća snaga današnje vlasti je apatija i demotivacija opozicionog biračkog tela. Jedino što ne mogu da pobede krađom i ostalim sredstvima je velika izlaznost. Mislim da će u velikim gradovima biti i velika borba, ali i u manjim mestima jer je energija jaka“, dodao je Aleksić.

On je kazao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja u kampanji kao da je kandidat za svaku opštinu i grad u Srbiji. Aleksić je dodao da je sve što se događa na međunarodnoj političkoj sceni, kao i usvajanje Rezolucije o Srebrenici, „poruka Vučiću, a ne Srbiji“.

„Vučić je na vlast došao tako što je glumio evropejca, govorio da će se obračunati sa kriminalom i korupcijom, kao i da će se boriti za pomirenje u regionu. Sada je vratio i svog političkog oca Šešelja na listu i krenuo da nas vraća unazad, zbog čega država trpi posledice i sramoti se. On je čovek koji će pre da da deo teritorije nego potpuno slobodne izbore“, zaključio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare