Branko Ružić Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Opozicioni političari ocenili su da je zakasnela ostavka ministra prosvete Branka Ružića, koju je podneo četiri dana nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je Ružić ostavku iz „moralnih razloga“, kako je naveo u tekstu ostavke, trebalo da podnese u sredu tokom prvog obraćanja javnosti, kada se napad u školi i dogodio.

„Ostavka iz moralnih razloga podnosi se u sredu tokom prvog obraćanja javnosti. U nedelju se samo zaluđuje javnost i amortizuje nezadovoljstvo građana pred najavljene skupove širom Srbije“, napisao je Grbović na Tviteru.

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović kratko je napisao „Doviđenja i nikada se ne vratili“.

Siniša Kovačević iz Narodne stranke kaže da „čast kasni nekoliko dana“.

„Ako čast postoji, obično ne kasni nekoliko dana. Čast ide u korak sa vremenom ili bar koračić ispred. Ovako sve liči na ono: sačekajmo da vidimo. Ipak, sa čašću ili bez, ostavka je ostavka. Uzgred, šta je sa direktorkom škole? Ima li ona zakasnelu čast“, napisao je Kovačević na Tviteru.

Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović ocenio je da je Ružićeva ostavka „medijska kontrola štete, a ne moralni čin“.

„To je maksimum ‘odgovornosti’ za sve stradale, naravno, ako se režim pita. Negde mi je čak žao onih koji su pali na priču o ostavci vlade ili nepomenika. Od sutra, od ‘predsednika svih građana’ i njegovog čopora“, naveo je Šarović.

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je večeras ostavku na tu poziciju nakon što je 13-godišnji učenik osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu u sredu ubio osam vršnjaka i radnika obezbeđenja u toj školi, a ranio još šest đaka i nastavnicu.

***

BONUS VIDEO: „Ja sam kriv“: Nastavnik informatike otvorio dušu i poslao poruku zbog koje bi ministar Branko Ružić morao da se postidi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar