Zoran Marjanović, Jelena Marjanović
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock/Facebook

Viši sud je dostavio tužilaštvu detaljno obrazloženje presude koja je u julu doneta protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene, a biće mu uručena u Centralnom zatvoru.

Presuda kojom je Viši sud u Beogradu na maksimalnih 40 godina zatvora osudio Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka kod Borče napisana je na 698 strana. Kako se saznaje, ona je u ponedeljak prosleđena svim strankama u postupku, uključujući i Zorana Marjanovića, koji će je primiti u pritvoru Centralnog zatvora, u kom je od 22. jula, prenosi „Kurir„.

Pročitajte još:

Tužilaštvo se neće žaliti

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je da je presuda dostavljena četiri meseca posle njenog objavljivanja.

„Viši sud u utorak je dostavio Višem tužilaštvu u Beogradu presudu. Tužilaštvo se neće žaliti jer je u potpunosti zadovoljno presudom, pošto je sud usvojio sve predloge tužilaštva, u pogledu kvalifikacije krivičnog dela, maksimalne kazne kao i u pogledu ponovnog određivanja pritvora“, potvrđeno je iz tužilaštva, koje će, kako navode, odgovoriti na najavljene žalbe branilaca.

Zoran Marjanović, podsetimo, 22. jula ove godine je oglašen krivim za ubistvo supruge Jelene. Sudija Jelena Škulić tada je navela da ubistvo „Jelene Marjanović nije savršen zločin“ i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

Advokati najavili žalbe

Advokati Zorana Marjanovića na dan izricanja presude izašli su iz sudnice pre nego što je sudija završila obrazlaganje. Međutim, oni su još tada najavili da će se žaliti na nju. Advokati su je ocenili skandaloznom. „Presuda je doneta bez i jednog personalnog i materijalnog dokaza, nije postojao niko ko ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak. Presudu smatram skandaloznom“, rekao je advokat Nikola Dumnić po izricanju presude.

Nikola Dumnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu. Optuženi i žrtva su u pratnji svoje maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana kako bi Jelena rekreativno trčala na nasipu. Zoran je ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je naneo brojne povrede u predelu glave tupim predmetom, dok je ona bežala, grčevito se borila za život i pokušavala da se spase. Bio je ovo isplaniran zločin jer Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost, jer je bila sa suprugom i detetom“, rekla je sudija šta se kobnog dana dogodilo na nasipu.

Jedinstven slučaj

Ona je napomenula i da sud smatra da je Zoran krenuo za Jelenom čim je ona počela da trči i da je svesno ugasio svoj mobilni telefon pre nego što je ubio Jelenu, kako bazne stanice ne bi mogle da ga lociraju u trenutku zločina. Sudija Jelena Škulić u obrazloženju presude navela je da su ključni dokazi protiv Zorana bili i svedoci, zatim blato na njegovim pantalonama, kao i iskazi sudskih veštaka.

Inače, posle izricanja presude, sudija je Marjanoviću odredila i pritvor i on je istog dana uhapšen. – Sudija je verovatno detaljno obrazložila dokaze na kojima je veće zasnovalo presudu. Nije čest primer, možda je i jedinstven primer da je presuda koja se odnosi na jednu osobu napisana na gotovo 700 strana – kaže sagovornik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar