Foto: Goran Srdanov/Ljubica Sokić/ Filip Krainčanić/Nova.rs, zrklik.com, Screenshot Facebook/Privatna arhiva

Tokom protekle 2022. godine desio se niz jezivih zločina koji su potresli kako Srbiju, tako i čitav region. Poražavajuće brojke ukazale su na to da je i ove godine održan sličan standard kada su zverska ubistva u pitanju. Zločine su izvršavali i muškarci i žene, a neki od njih su po svojoj svireposti šokirali javnost u regionu. Ovo su najmonstruozniji zločini koji su obeležili godinu zanama.

Jedno malo srpsko selo Kusadak nadomak Smederevske Palanke je tog 21. marta, nakon tragedije koja se dogodila, ostalo zavijeno u crno. Miloš Ignjatović (33) kobnog dana ubio je oca Andreja i majku Gordanu hicima iz lovačke puške.

Pročitajte još:

Na osnovu ranijih priča svedoka, Miloš se kobnog dana ponašao normalno, čak je svom rođaku ponudio pomoć u fizičkim radovima tako da niko nije primetio ništa čudno. Već sledećeg trenutka, on je nemilosrdno pucao u oca i polupokretnu majku, nakon čega je usledio potpuno neočekivani obrt.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Facebook

Prema ranijim izjavama komšija, Miloš je zločin počinio nag, a takav je dočekao i policiju želeći da oživi roditelje. Ranije je, prema nezvaničnim saznanjima, imao problem sa narkoticima, dok poslednjih godina nije bio registrovan kao uživalac narkotika.

Nožem ubio majku, oca i dedu

Sličan slučaj jezivog porodičnog nasilja dogodio se početkom aprila u mestu Atenica kod Čačka, kada je Ilija Glišović nožem ubio majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87), a zatim krvav trčao po lokalnim ulicama i uznemiravao komšije.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs; privatna arhiva

Zločin koji se dogodio u Atenici potresao je meštane tog mesta, koji ne pamte da se ovakav masakr skoro desio u njihovom okruženju. Ilija je nakon zločina pobegao, a potera za njim trajala je svega dva dana, kada su mu konačno stavljene lisice na ruke.

Meštani su ranije istakli da je Ilija kao mladić bio jako dobar dečko i da sa njim niko imao problema. Međutim, do obrta je navodno došlo nekoliko godina pre samog izvršena zločina kada je osumnjičeni počeo da konzumira narkotike zbog čega je često potezao nož na ukućane o čemu svedoče i česti pozivi policiji zbog porodičnog nasilja.

Motornom testerom isekla i kuvala muža

Tereza Perić (46) je sredinom maja u naselju Zeleno polje u Zrenjaninu nožem ubila svog četiri godine mlađeg supruga Srđana, a zatim ga motornom testerom isekla i kuvala. Prema ranijim saznanjima, ona je navodno nakon ubistva izvadila sve organe svom suprugu i stavila ih u šerpu.

Foto: zrklik.com, Screenshot Facebook

O motivima ovog stravičnog zločina koji je potresao ne samo Zrenjanince već i celu Srbiju dugo se spekulisalo među komšijama i ljudima bliskim i pokojniku i osumnjičenoj.

Prema tadašnjim informacijama sumnja se da je osumnjičena dala lekove za spavanje žrtvi, pa ga izbola nožem i isekla testerom. Ceo zločin dogodio se naočigled Terezine ćerke, koja je najpre pozvala brata, a koji je potom alarmirao policiju.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Komšije su ranije ispričale da su se Tereza i Srđan venčali godinu dana pre stravičnog zločina, a posle samo šest meseci braka dogodio se incident. Tereza je tada upalila krevet u njihovoj sobi, navodno želeći da ga zapali zbog čega je imala zabranu prilazka Srđanovoj kući.

Zabetonirala supruga i pričala da je u Rusiji

Slučaj Biljane Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leksovca, nakon čije smrti je klupko stravičnog zločina počelo da se odmotava, šokirao je Srbiju. Nakon njene smrti, pronađeno je telo njenog supruga Ivana, za koje se veruje da ga je upravo Biljana ubila i sakrila u bure, a potom zalila betonom.

Fotot:Nova.rs; privatna arhiva

Prema ranijim informacijama, Ivan Stojanović (40) iz Velikog Trnjana ubijen je hladim oružjem, nožem ili sekirom. Svi dokazi ukazivali su na to da ga je svirepo ubila supruga Biljana, najverovatnije na spavanju nakon čega je njegovo telo raskomadala i u delovima prenela do štale i zabetonirala u buretu.

Foto: Nova.rs, Facebook

Biljana se ubila trovanjem pesticidima u štali gde je i zakopala supruga za koga je poslednjih godina svima govorila da je na privremenom radu u Rusiji.

Telo polilava omekšivačem

Jasmina S. (44) iz Lazarevca je početkom godine brutalno ubila supruga Sinišu (42) na spavanju, a potom telo držala deset dana u stanu. Ona je pokušala da presudi i sebi, a motiv zločina je navodno činjenica da je muža uhvatila u prevari.

Prema ranijim pisanjima medija, ona je telo polivala omekšivačem i sonom kiselinom kako bi ublažila neprijatne mirise koji su se osećali kao posledica truljenja leša.

Silovanje 11-godišnje devojčice

Javnost na Balkanu krajem avgusta ostala je zgrožena slučajem silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, a stravičan napad pokrenuo je talas protesta protiv seksualnog nasilja.

Osumnjičeni za silovanje devojčice (11) u Prištini Foto: Društvene mreže
Osumnjičeni za silovanje devojčice (11) u Prištini Foto: Društvene mreže

Kako je ranije saopšteno, devojčica je kobnog dana bila u parku u Prištini, kada joj je prišao 26-godišnji Ekrem Redžepi dodirujući je neprimereno nakon čega se desio pakao.

Petorica mladića, od kojih su trojica maloletnici, silovalo je devojčicu i iživljavalo se nad njom sedam sati. Ovaj jeziv zločin otkriven je naon što je devojčicina majka prijavila policiji užas koji je doživaljavala njena ćerka.

Trudnica ubijena ispred Ginekološke klinike

Trudnica Hamida Magaši (35) brutalno je ubijena ispred ginekološke klinke u Prištini krajem novembra ove godine, a smrtonosni hitac ispalio je njen bivši partner Sokolj Haljilji (31) ispred bolnice gde je nesrećna žena otišla na pregled.

Sokolj Haljiljija i Hamide Magashi Foto:Facebook

Prema ranijim izjavama porodice pokojne Magaši, ona je i ranije trpela nasilje u porodici i bojala se da se suprotstavi svom tadašnjem suprugu koji je na sve moguće načine pokušavao da uspostavi potpunu kontrolu nad njom. Porodica je pokušala da je na sve moguće načine izbavi iz ruku monstruma, ali nažalost slučaj se tragično završio.

Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Ovaj jeziv slučaj nasilja nad ženama pokrenuo je lavinu protesta, kada je i mreža kosovskih žena najavila protest kojim su želele da ispolje kolektivni bol i tugu zbog sistematskog nasilja nad ženama.

Vršac zavijen u crnilo užasa

Marko Budimirović (35) iz Vršca početkom oktobra zverski je ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim izvršio samoubistvo. Njihova beživotna tela zatekla je Markova supruga, devojčicina majka, Suzana.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; shutterstock; privatna arhiva

Nesrećna žena je u stan došla pošto joj je suprug tokom dana slao više poruka i najavljivao šta će uraditi. Kada je stigla, zatekla je jeziv prizor.

Prema nezvaničnim informacijama, otac-monstrum je napunio kadu sa vodom i u njoj udavio svoje dvogodišnje dete. Na vratu devojčice primećeni su tragovi davljenja. Nakon što je izvršio stravičan zločin, Marko se obesio. Ubrzo je po Suzaninom pozivu stigla i policija, kao i dežurni tužilac, koji su započeli uviđaj.

Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Ovaj zločin je šokirao Vrščane koji su ubrzo organizovali protest ispred Centra za socijalni rad ukazujući da njihove propuste i njihovo nedovoljno angažovanje u slučajevima porodičnog nasilja.

Od nasilja do zločina

Otac-monstrum Dejan J. (50) ubio je svog sina Milana J. (23) u porodičnoj kući u Plitvičkoj ulici u Subotici, a suprugu Maju J. (47) je napao zadavši joj više udaraca po glavi i telu.

Pročitajte još:

Dejan J. je navodno nakon verbalnog sukoba, usmrtio svog dvadesettrogodišnjeg sina koji je na vikend došao kući kod roditelja iz Novog Sada gde je živeo.

Foto: Facebook

Nasilni obračun oca sa članovima porodice i tragičan kraj verbalnog i fizičkog sukoba šokirao je sve meštane Subotice.
Majka je pozvala policiju, a Dejanu je policija u porodičnoj kući stavila lisice na ruke.

Srbina izrešetali u Kambodži pa mu prerezali vrat

I sam kraj godine obeležili su stravični zločini, ali ovog puta van teritorije Srbije. Naime, Srbin Strahinja Dačković (37), rodom iz Brusa, ubijen je krajem decembra u glavnom gradu Kambodže, u napuštenoj autoperionici, kada je, prema prvim informacijama grupa, naoružanih muškaraca ispalila kišu metaka na njega.

Foto: Privatna arhiva/Facebook, Shutterstock

Ubistvo se dogodilo u luksuznom delu grada, a kako su preneli tamošnji mediji, nekoliko muškaraca je na Strahinju ispalilo gomilu metaka, a potom ga uboli nožem, da bi mu na kraju prerezali vrat i pobegli sa lica mesta. Prema rečima svedoka, na Strahinju je pucano tri puta iz belog Leksusa koji se zaustavio pored njega.

BONUS VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar