ilustracija Foto:Google maps; shutterstock

Maloletni dečak (13) iz Bačke Palanke nastradao je u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara tokom igre sa vršnjacima ispred napuštene kuće. U potresnoj ispovesti za portal Nova.rs, otac preminulog dečaka, Goran Mijaljković navodi da ga je za nesreću obavestio drug njegovog sina, ali i da su više puta kontaktirali nadležne službe zbog kablova koji više sa bandere, a zbog kojih je stradao mališan.

Telo sina video je kako nepomično leži pored bandere u Dositejevoj ulici, nedaleko od kuće, a oko dečaka su bile ekipe Hitne pomoći.

„Sve su učinili, 45 minuta su pokušavali da ga reanimiraju na moje oči, ali nije imalo šanse. Osećam se jadno, nemoćno. Moj sin je nastradao na pravdi Boga jer nadležne službe nisu radile svoj posao“, navodi potreseni otac.

Kablovi pod punim naponom vise sa bandera još od superćelijske oluje koja je zahvatila našu zemlju 19. jula.

„Komšija ispred čije se kuće sve odigralo je još 19. podneo nadležnim službama zahtev da dođu i sklone žice koje je nevreme pokidalo. Niko se nije pojavio. Međutim, dok su lekari pokušali da ožive mog sina, oni su sekli te kablove. Pa, zar je moj sin morao da nastrada da bi oni uradili svoj posao? Zar je bilo ko morao da pogine kako bi se osećali bezbedno? Prijava da izađu da regulišu žičane kablove pod naponom podneta je 27 puta, ali nisu imali vremena – sve dok moj sin nije nastradao“, govori otac za naš portal.

Goran navodi da mu je izuzetno teško palo kada je morao da ode u Novi Sad, na Institut za udsku medicinu kako bi preuzeo telo svog sina.

„Supruga i ja smo jako loše, pokušavamo da smirimo i decu. Imamo još jednog sina, malu devojčicu i ćerku koja je godinu dana starija od sina čije smo telo doneli kući. Svi smo potreseni, pa čak i deca koja su se igrala sa našim sinom. Pokušali su i oni da ga spasu, ali niko nije uspeo. Život je bio pred njim. Voleo je fudbal, pecanje, svoje drugare. Bio je baš veselo dete puno života…“, rekao je naš sagovornik.

Naš sagovornik navodi i da je ovo druga tragedija za deset dana u njihovoj porodici. Odnosno, 22. jula, u toku nevremena nastalog usled oluje, poginuo je Z. Ž. (66), inače deda mališana.

„Pokušao je da skloni kabl koji je pao u dvorište njegove kuće i poginuo je na licu mesta od strujnog udara. To je inače teča moje supruge. Strašno je šta smo doživeli, ovo je tuga koja je nemerljiva, bol koja me razara“, kaže kroz suze otac.

Hitna pomoć i policija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Sagovornik portala Nova.rs je naveo da će se sahrana njegovog sina dogoditi danas, u sredu, na lokalnom groblju.

„Ne mogu da verujem da je otišao da se igra, a da ću ga ispratiti na večni put zbog tuđe neofgovornosti. Zar da ja sina ispratim u grob? Zar da dete koje je bilo na početku života tako zavrži. Joj, Bože…“, kaže skrhani otac.

Meštani Dositejeve ulice navode da je dečak nastradao ispred napuštene kuće svoje bake koja više ne živi u toj kući.

„Deca iz svih okolnih ulica se igraju danima u toj ulici, trče i jure se. Tu je i neki kao spomen parkić, naspram te kuće. Deca su se to veče igrala jurke po placu i ulici, a kako su mališani ispričali, dečaj je najverovatnije slučajno uhvatio kabl, kada ga je odjednom udarila struja. Počeli su da viču i dozivaju pomoć, brzo je i Hitna došla, ali ništa se nije moglo. Kablovi od struje su bili svuda po putu, sinoć su tek to sanirali“, kaže jedna starija meštanka za naš portal.

Majka se oprostila od sina

I neutešna majka Ivana Mijaljković, potresnim rečima, oprostila se od nastradalog sina.

„Sine moj, oči moje lepe. Andjele moj, počivaj u miru. Sa sobom si odneo i mene, uvek ćemo te voleti“, navela je majka.

Podsetimo, tragedija se dogodila u ponedeljak uveče oko 23 časa kada je tokom igde dečak uhvatio strujne kablove pod visokim naponom. Hitne službe su izašle na teren, a vatrogasci su isključili struju, ali reanimacija deteta nije uspela.

Tokom istrage biće utvrđene sve okolnosti ovog slučaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare