Foto: GOV.ME/S. Matić; Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Velika bura u regionu podigla se nakon hapšenja Veselina Veljovića, bivšeg direktora crnogorske policije, koji se sumnjiči da je pomagao šverc cigareta preko Luke Bar. Veljović je godinama unazad bio najbitnija figura u crnogorskoj policiji, a ostaće upamćeno i da je za vreme njegovog mandata vrtoglavo napredovao odbegli policajac Ljubo Milović i to bez neophodnog, stručnog ispita.

Milović, za koga se sumnja da poseduje račun na kome se nalazi skoro 50 miliona evra, duže vreme nalazi se u bekstu. U Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarićz. Milović je godinama unazad bio visoki funkcioner u crnogorskoj policiji, a interesantno je da je njegova karijeva najveći uspon doživela u periodu dok je Veljović obavljao funkciju direktora Uprave policije.

Pročitajte još:

Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbednosti Nikšić, gde je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odeljenje bezbednosti Kotor, na mesto samostalnog inspektora za narkotike.

Ljubo Milović Foto: MUP

U rešenju Veljovića se navodilo da Milović nije položio stručni ispit za rad u državnim organima, te da mu se daje rok do sredine 2011. godine.

Kako je crnogorski MANS pisao, sredinom 2011. godine Veljović donosi novo rešenje kojim se Milović raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsek za borbu protiv droge, i ponovo se konstatuje da nema položen stručni ispit.

Veselin Veljović
Veselin Veljović Foto: GOV.ME/S. Matić

I dalje bez stručnog ispita, Milović već naredne godine napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge – Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Tamo mu je mandat produžen u tri navrata, a stručni ispit položio je tek 2015. godine.

Pročitajte još:

Podsetimo, Veselin Veljović, bivši direktor crnogorske policije, uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Predmet je, prema nezvaničnim saznanjima „Dana„, formiran u cilju istrage šverca cigareta. Osim Veljovića slobode su lišeni i Mujo Nikočević, kojeg bezbednosne službe dovode u vezu sa „škaljarskim klanom“, i Nikola Mrkić, dok se za Aleksandrom Mrkićem traga.

VIDEO: Privođenja Veljovića zbog napada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare