Pucnjava na Autokomandi Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Povodom tragične smrti četrnaestogodišnjeg deteta iz Bečeja koje je nastradalo prilikom pada sa trećeg sprata, za portal Nova.rs oglasili su se iz Centra za socijalni rad (CSR) Novi Bečej.

Iz Centra za socijalni rad opštine Novi Bečej navode da su obavešteni o tragičnom događaju.

„Dana, 19.08.2023. godine, primili smo obaveštenje o događaju koji se desio u Bečeju (smrt maloletnog lica). Odmah smo po obaveštenju o događaju preduzeli sve mere iz naše nadležnosti. Takođe je Centar predmet inspekcijskog nadzora od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. S obzirom na to da je u toku istraga, kao i zbog zaštite podataka o ličnosti ne možemo vam iznositi detalje konkretnog slučaja, kao ni podatke o licima“, navode iz CSR Novi Bečej.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iz Pokrajinskog sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu potvrdili su da su pokrenuli postupak vanrednog inspekcijskog i stručnog nadzora u Centru za socijalni rad Opštine Novi Bečej.

„U postupku inspekcijskog i stručnog nadzora, uočeni su propusti u radu Centra za socijalni rad Novi Bečej. S obzirom na to da je u toku i istražni postupak koji sprovodi Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju deo dokumentacije Centra nije mogao da bude predmet nadzora, te će Pokrajinski sekretarijat nakon uvida u kompletnu dokumentaciju vezanu za smeštaj maloletnika u hraniteljsku porodicu, izneti sve relevantne činjenice. S obzirom na tragičan ishod, Pokrajinski sekretarijat će nakon izvršenih nadzora i obaveštenja drugih nadležnih službi, razmotriti osnov za dalje postupanje“, naveli su u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku.

Podsetimo, M. L. (60), starateljka deteta (14), Z. K. (56), kao i državljanka Hrvatske Lj. P. (49), uhapšene su nakon što je otkriveno da je dete sa smetnjama u razvoju u subotu uveče skočilo kroz prozor sa trećeg sprata zgrade, nakon čega je preminulo. One su juče, nakon saslušanja u tužilaštvu puštene na slobodu, a prema saznanjima Nova.rs, njima su određene mere zabrane napuštanja Srbije i prilaženje svedocima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar