Beživotno telo Jasne Ž. (62), u poodmakloj fazi raspadanja, pronađeno je u četvrtak uveče oko 22 sata, u stanu, u Ulici Vlade Ilića, u beogradskom naselju Palilula. Nesretna žena živela je sa sestrom bliznakinjom Vesnom Ž. koja je, prema rečima komšija, sve vreme boravila u stanu. Kako navode stanari ove zgrade za Nova.rs, policija isprva nije uočila Jasnino beživotno telo na krevetu zbog katastrofalnog stanja u kome se nalazilo.

Jedna žena koju smo zatekli ispred zgrade gde je pronađeno telo navodi da se Vesne i Jasne seća kao malih devojčica kada su se doselile.

„Roditelji su im bili mašinski inženjeri, doselili su se tu iz okoline Čačka ili Užica. Rano su preminuli, a njih dve se nikada nisu udavale. Jasna je bila arhitekta, a Vesna doktorka. Međutim, obe su imale psihičke probleme. Vesna je van medicinske kontrole i ne uzima terapiju duži niz godina, dok je Jasna imala opsesivno-kompulzivni poremećaj i bila je slabije pokretna“, navodi naša sagovornica.

Foto:Nova.rs

Kako navodi, sestre nisu imale nikakva primanja, odnosno nisu bile zaposlene.

„Vesna je do pre godinu dana radila kao lekar u Domu zdravlja u okolini Zemuna. Zadnja dva, tri meseca im je bila isključena struja. Vesna je non-stop vikala i napadala Jasnu, godinama se čuje strašna buka iz njihovog stana, svađaju se. Vesna svako jutro oko 5, 6 sati izađe na terasu i viče. Sve to je godinama prijavljivano i policiji i Centru za socijalni rad, međutim, činjenica je da se niko ozbiljno nije pozabavio njima, što se kaže, to je prošlo ispod radara. Jedina akcija koja je bila preduzimana je da policija dođe na vrata, pokuca i ode, jer im niko nije otvarao“, navodi naša sagovornica.

Foto:Nova.rs

Jedan od komšija iz zgrade dodaje i da nije očekivano ovo što su doživeli, tragično je, ali nije ih, nažalost, ni iznenadilo.

„Od početka oktobra, otprilike, shvatili smo da te dugogodišnje i svakodnevne buke više nema. Međusobno smo se svi konsultovali i jedan od komšija je 10. oktobra otišao u policijsku stanicu da prijavi da nešto nije kako treba. Oni su pokušali da ga odgovore od prijavljivanja, ali kako je bio uporan, oni su se pozvali na Centar za socijalni rad, gde je prošao na identičan način. Međutim, njegova upornost je dovela do toga da su počeli sinhronizovano da dolaze na njihova vrata, da kucaju, ali niko naravno nije odgovarao. Na tome se završavalo“, kaže naš sagovornik.

Foto:Nova.rs

Za to vreme, prema rečima komšije, oni primećuju i da se Vesna čudno ponaša.

„Svako jutro sedne u automobil, koji je inače neregistrovan duži niz godina, a i to smo prijavljivali, i do kasnih večernjih sati je nema. Pretpostavljamo da je tu i spavala. To nam je dodatno podgrejalo sumnje da nešto nije kako treba. Policija je danima dolazila, ali im tužilac nije dozvoljavao da uđu do 19. oktobra kada su dobili dozvolu, ušli i zatekli jezivu scenu“, kaže on.

Komšije navode da su načuli u razgovoru istražnih organa da beživotno telo uopšte nisu ni uočili.

„Oni su valjda prošli pored tog kreveta na kome je Jasna ležala pokrivena ćebetom i nisu je primetili. Kažu da je toliko bila mršava da je skoro bila ravna sa krevetom. Načuli smo da su komentarisali da ima više od mesec dana kako nije živa“, kaže uznemireni čovek.

Foto:Nova.rs

Naš sagovornik ističe da od tog dana nema ni traga od Vesne, sestre preminule Jasne.

„Ona je tog jutra otišla, a kada je policija došla uveče oko 22 časa, pretposavljamo da je videla da se nešto dešava i nije se pojavila. Međutim, mi stanari smo zamolili policiju da ostave jednu patrolu, ali oni nisu želeli. Znamo da nema gde da ode, nemaju rođake, i da bi morala da dođe. Oni su samo tako traljavo zapečatili stan, na kome su inače bila obijena vrata. Vesna je, pretpostavljamo došla u toku noći jer ujutru kada smo ustali videli smo da su vrata širom otvorena, a da je pečat skinut. Prijavili smo im opet, nakon čega su zapečatili stan katancima“, kaže naš sagovornik.

Jedan od komšija navodi da je stupio u kontakt sa koleginicom pokojne žene, koja mu je tada rekla da se poslednji put čula sa njom tokom leta, kada joj se Jasna požalila.

„Rekla joj je da se plaši Vesne, da jako slabo jede i da je malaksala“, kaže ovaj komšija i dodaje da veruje da je Jasna preminula od nemaštine i nebrige.

„Mi smo pitali policiju, ali rekli su nam da ne mogu da tvrde ništa bez obdukcije. Ima zabrinutosti među komšijama jer je Vesna na slobodi zbog njenog psihičkog stanja. Ona treba da se medicinski zbrine iako je jako inteligentna i kooperativna“, zaključuju naši sagovornici.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima Nove, policija je raspisala potragu za Vesnom Ž. Kako bi im objasnila šta se dogodilo u stanu u kome je zatečeno beživotno telo njene sestre.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare