Foto: Shutterstock

Policija u Prijepolju je, saopštio je MUP-a, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Policijskom stanicom Ljig, uhapsila Lj. P. (19) i braću A. Z. (18) i A. Z. (23) iz Nove Varoši, R. J. (30), U. V. (21), M. V. (51), Z. V. (44), К. V. (24) iz Požege i M. T. (25) iz Кule i J. M. (23) iz Mionice zbog sumnje da su početkom septembra ove godine, iskoristivši odsustvo četrdesetdevetogodišnjeg vlasnika, ušli u njegovu otključanu kuću, a potom provalili u spavaću sobu i, nakon premetačine, uzeli ranac sa 230.630 evra.

Policija je deo novca pronašla kod dvojice osumnjičenih koji su uhapšeni u septembru, dok je još deo pronađen zakopan u dvorištu porodične kuće M. V. u Požegi.

pad svetske ekonomije
Ilustracija Foto: Printscreen/Guardia di Finanza Vicenza

Takođe, kako se sumnja, četvorica muškaraca iz Nove Varoši i jedan iz Кnića, kao i devojka iz Mionice, znali su i pomagali izvršiocima posle izvršenog krivičnog dela, pa je protiv njih podneta krivična prijava za krivično delo prikrivanje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i njima je na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

VIDEO: U pet gradova uhapšena 21 osoba zbog neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare