Foto: Nova.rs

Kosovska policija saopštila je u današnjem 24-časovnom izveštaju da je na krajnjem Severu Kosova privela, a potom pustila, osobu koja je navodno „ilegalno“ ušla na teritoriju Kosova i to sa robom bez validne dokumentacije. Sa druge strane, potvrdili su da je juče na kranjem jugu, tj. u selu Donja Bitinja, muškarac pucao u vazduh, ali i da je bio pod dejstvom alkohola.

U Donjoj Bitinji kod Štrpca juče se dogodio incident kada je Albanac zapucao u ovom selu, ali i, kako su pisali mediji u Beogradu, navodno na zidu kuće Srbina S.S. postavio venac sa cvećem.

Izveštavajući o ovom slučaju, mediji su ujedno naveli da je reč o zastrašivanju Srba, dok su se potom sa osudama oglasili Srpska lista i Kancelarija za KiM.

O ovom slučaju danas je izvestila Kosovska policija u svom 24-časovnom izveštaju.

Potvrdili su da je osoba sa Kosova pucala iz pištolja u vazduh, ali i da je bila pod uticajem alkohola.

Naveli su i da je isti uhapšen, da mu je određeno zadržavanje, kao i da je oduzet pištolji i čak 33 metka, dok je na licu mesta pronađena čaura.

Sa druge strane, za razliku od navoda medija i zvaničnog Beograda, policija je slučaj okvalifikovala samo kao „upotrebu vatrenog oružja“.

Manja količina marihuane pronađena u Mitrovici

Policija je ujedno izvestila da je u Ulici Anri Dinana u severnom delu Kosovske Mitrovice registrovala slučaj posedovanja narkotika.

Juče u popodnevnim satima uhapšen je muškarac kojem je pronađeno, a potom i oduzeto 5,9 grama supstance za koju se sumnja da je marihuana.

Osumnjičeni je pušten na slobodu nakon pokretanja postupka, a slučaj je otvoren.

Zaplenjena roba na Severu, „ilegalno“ ušao na Kosovo

Kosovska policija registrovala je kasno sinoć „ilegalni“ ulazak na teritoriju Kosova.

Kako navode, na krajnjem Severu, u selu Ćirkoviće, oko 22.10 časova zaustavili su kombi u kojem je bila različita roba – keramika, radijatori za grejanje, motorna testera, pivo, benzin…

Iz policije navode da vozač koji je sa Kosova nije imao dokumentaciju za ovu robu.

Tokom legitimisanja službenici su zaključili da je ova osoba ušla na Kosovo iz pravca centralne Srbije i to, navode iz KP, „ilegalnim putevima“.

Postupak je pokrenut, vozač je pušten, a roba predata carini, piše Kossev.

Bonus video: Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar