Foto: N.M.Bear / Shutterstock

Iz Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu juče je prijavljeno da je kod jedne učenice šestog razreda pronađen spisak sa imenima najmanje pet devojčica "koje mrzi". Direktorka škole, Ivana Joksimović za Nova.rs navodi da je škola obavestila nadležne službe koje su danas bile u školi.

Ivana Joksimović, direktorka Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu navodi za Nova.rs da se incident dogodio juče, da je škola obavestila sve nadležne institucije koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti.

„Tačno je da se to dogodilo juče. Učenici su pronašli taj spisak, obavestili razrednog starešinu, a ona dalje psihologa i zamenika direktora koja je mene obavestila. Odmah juče je slučaj prijavljen policiji, a reagovao je i školski policajac“, navodi direktorka škole.

Ivana Joksimović navodi i da je škola obavila razgovor sa roditeljima.

„Evo sada upravo imamo sastanak roditeljskog tima za zaštitu, proceduralno rešavamo sve. Devojčica je napisala spisak, kako je sama izjavila, drugarica koje „mrzi“. Postupili smo kako je najbolje za decu i za roditelje. Nažalost, to se dešava svakodnevno i zato smo odmah preduzeli sve mere koje su u našoj nadležnosti, obavestili školsku upravu, policiju i nadležno tužilaštvo“, navodi naša sagovornica i dodaje da je tužilaštvo ustanovilo da nema krivičnog dela.

Direktorka negira da je devojčica imala ranijih ispada.

„Devojčica jeste nestašna, ali nije bilo problema. Ona je izjavila kako nije imala lošu nameru, nije bila zanemarivana i zlostavljana“, zaključuje naša sagovornica.

BONUS VIDEO: Paljenje sveća ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare