Foto:shutterstock; google maps; MUP Srbije; profimedia.rs

Dva mobilna telefona pronađena su u sobi Istražnog zatvora u kojoj borave turski državljanin Binali Camgoz i pet navodnih pripadnika kavačkog klana. Zatvorska ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu apsolutnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankica Vijestima su odgovorili da su telefoni oduzeti krajem septembra.

Nisu precizno odgovorili da li je jedan od oduzetih telefona imao kripto zaštitu.

U sobi sa Camgozom boravi i jedan visokopozicionirani član podgoričkog ogranka kavačkog klana.

”U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u Istražnom zatvoru Podgorica, službenici obezbeđenja su izvršili pretres prostorije u kojoj boravi šest pritvorenih lica. Prilikom radnje pretresa, u navedenoj prostoriji pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona i jedan improvizovani bodež. O navedenim pronađenim i oduzetim stvarima Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je obavestila Upravu policije, Odjeljenje bezbednosti Danilovgrad, u cilju eventualnog preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti”, kazali su iz UIKS-a.

Foto: Printscreen/YouTube/Ulusal Kanal

Objašnjavaju da je protiv dva pritvorena lica, kod kojih su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, pokrenut disciplinski postupak zbog težeg disciplinskog prekršaja.

Nisu želeli da objasne da li i zbog čega pretres te sobe nisu radili službenici Istražnog zatvora.

”Povodom pitanja koje se odnosi na službenike koji su obavljali radnju pretresa, cenimo navesti da se aktivnosti zaposlenih u Upravi obavijaju shodno zakonskim i podzakonskim propisima. Tako, proceduralne radnje koje su sastavni deo redovnih aktivnosti službenika obezbeđenja (pregledi, pretresi, sprovođenja i sl.), sprovode se na osnovu plana rada Uprave, operativno-taktičkih mera i radnji i procene konkretnog zadatka. U vezi sa tim, informacije ove vrste ne možemo deliti široj javnosti”, kazali su iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Pročitajte još:

Binali Camgoz (39) kojeg je crnogorska policija uhapsila po poternici Interpola, u stvari je Deniz Camgoz i turske vlasti ga traže zbog umešanosti u najmanje dva ubistva.

Camgoz je prilikom hapšenja kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bayhan.

Sa njim je privedeno još pet turskih državljana. Turski mediji prenose da su i tih pet osoba na poternici njihovih vlasti.

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija u krivičnom dosijeu upisani su mu razni zločini – ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica.

Soba u kojoj borave Camgoz i kavčani pretresena je nakon što je turska policija samo par dana nakon likvidacije Vukotića u Istanbulu, rasvetlila taj zločin. Da bi otkrili ko je ubio vođu škaljaraca, tamošnji inspektori pregledali su 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da su na dan ubistva, osumnjičeni pratili Vukotićevo vozilo.

Foto: Printscreen/YouTube/Ulusal Kanal, MUP Srbije

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo. Prema saznanjima policije, osoba koja je upravljala motorom je Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj Iinterpolovoj poternici, kao i Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao u Vukotića. Pronašli su i GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

Tokom istrage otkrili su da su Elanur Tuna i Furkan Ješil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, četiri meseca pratili Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru, preneli su turski mediji.

Itragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije Kavač – Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

U istragama koje je sprovela policija, utvrđeno je da se Živković dogovorio sa organizacijom Binali Camgoz da ubije Vukotića za 1,5 miliona eura.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na likvidaciji Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i u ponedjeljak uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, A.S, A.I, M.P, N.A, E.C, E.C. i C.C. je priveden.

VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ubistvo na šinama, trenutak likvidacije Vlastimira Miloševića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar