Kolubara kop Foto:TANJUG/ JP Elektroprivreda Srbije - Aleksandar Rašin

Tokom protekle noći u Rudarskom basenu "Kolubara" došlo je do nesreće u kojoj je povređeno troje radnika, od čega je jedan radnik zadobio teže povrede. Međutim, kako Nova.rs saznaje, nekoliko sati pre ove nesreće dogodila se još jedna, u kojoj su takođe povređena trojica radnika, od čega su dvojica u komi.

Kako je iz Elektroprivrede Srbije ranije saopšteno za naš portal, u nesreći koja se prethodne noći desila na površinskom kopu Polje „E“ u RB „Kolubara“, povređena su trojica radnika prilikom izvršavanja redovnih radnih aktivnosti.

Jedan radnik, V.N. zadobio je teške povrede i umalo je ostao bez stopala. Rano jutros je imao jednu operaciju, a tokom dana ga očekuje još jedna.

„Dvojica njegovih kolega, D.B. i D. Ž, su lakše povređena. Predstavnici menadžmenta su u kontaktu sa porodicama povređenih kako bi im pružili svu neophodnu pomoć i podršku. O nesreći su obaveštene nadležne službe, policija i rudarska inspekcija“, rekli su iz EPS za Nova.rs.

Kolubara Foto: EPS

Međutim, nekoliko sati pre ove nesreće, u Baroševcu, na putu između mesta Zeoke-Rudovci, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo Elektroprivrede Srbije, tačnije Kolubare i šleper.

„Nakon nesreće određeno je zadržavanje vozaču šlepera A. P. (49), koji je kako se sumnja i izazvao nesreću, a koji je u tom trenutku bio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci. On se na saslušanju branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor“, povrđeno je za naš portal u Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

Kako smo saznali, u ovoj nesreći povređena su tri radnika Kolubare koji su bili u službenom vozilu, od čega su dvojica radnika životno ugroženi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar