Foto: Miljana Isailović/Nova.rs: Facebook

Dan nakon stravičnog zločina koji je zavio u crno Knjaževac, komšije su i dalje u šoku pošto je Aleksa Milojević (22) izvršio trostruko ubistvo, pucavši na svog oca, dedu i babu. Za Nova.rs pričaju kako je Aleksa duže vreme brinuo o bolesnim članovima svoje porodice, da se povremeno žalio kako više ne može da izdrži takav pritisak.

“Deda mu je bio bolestan, imao je demenciju. Prvo se snalazio dobro, a potom je bolest uznapredovala. Pao je u kolica, pa u postelju. Sve je tada spalo na Aleksu. Odbijao je lekove, davali su mu na silu. Nedavno se dogodio incident, kada ga je deda nesvesno udario, bio je vrlo besan tada, ali je uspeo da se smiri. Deda nije prepoznavao ljude, mene nedavno nije prepoznao, ja sam im rekao da se ne opterećuju zbog mene”, priča Marko Đorđević, prvi komšija.

On je ispričao da se nedavno i Aleksin otac Predrag šlogirao i da je imao blaži oblik demencije zbog toga.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

“Teret cele porodice pao je na tog dečka. To je sve bilo previše, da je bio stariji malo sve bi bilo drugačije, ali on je mlad, tek je počeo da živi”, kaže on.

Kako nam je rekao, Aleksa ima strica koji živi i radi u Nemačkoj i nije bio ovde kada se ubistvo desilo.

“Cela porodica je bila u inostranstvu, u Nemačkoj. Oni su se vratili svi 1999. kada je bilo bombardovanje. Imali su i firmu Miloš i sinovi, bavili se proizvodnjom i ugradnjom PVC stolarije”, objašnjava komšija.

Kako nam je ispričao, prva za zločin je saznala sestra ubijene babe.

Foto: Društvene mreže

“On je pozvao i rekao da je rešio sve. Kada ga je pitao šta je rešio, on je rekao da ih je pobio sve. Taj brat njegove babe, zvao je Aleksinig strica i rekao mu šta se desilo”, priča on.

Za porodicu i samog mladića meštani nemaju ružne reči.

“On je završio školu, a potom se bavio građevinom i još nekim sezonskim poslovima. Nije moglo da se nasluti da će doći do tragedije, ali su pričali da se nedavno požalio babinoj sestri i rekao da ne može više”, kaže nam Marko.

On ističe da je Aleksa imao teško detinjstvo i da su se njegovi roditelji razveli.

“Određeno vreme je imao kontakt sa majkom, ali je prekinuo. Veče pre zločina bio je kod mene i pitao me za drva koja sam poručio, rekao je da i njemu trebaju“, kazale su komšije.

Podsetimo, Aleksa Milojević je uhapšen neposredno nakon zločina i saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Imenovani je tom prilikom priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije hteo detaljnije da iznese odbranu, jer je, kako je naveo, pod velikim stresom. Podnet je predlog sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora“, naveli su iz tužilaštva.

Kako je ranije saopšteno, Aleksa je zločin počinio puškom koju je njegov deda Miloš imao u legalnom posedu.

Ranije nije bilo prijava za nasilje u ovoj porodici.

Bonus video: Trostruko ubistvo u Knjaževcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare