Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nepun dan nakon što je u Leposaviću zapaljen automobil policijskog službenika, večeras je u ovom istom mestu zapaljeno još jedno vozilo – auto marke Volkswagen Bora kosovskih registarskih oznaka.

Prema potvrdi za naš portal u policiji regiona Sever, policijska stanica u Leposaviću je u ponoć obaveštena da je u ulici Dositeja Obradovića došlo do požara na ovom vozilu.

Prema preliminarnim informacijama, automobil je namerno zapaljen, odnosno radi se o podmetnutom požaru.

Kako saznajemo na licu mesta, u pitanju je ulica pored starog obdaništa u Leposaviću gde je trenutno policija sa vatrogascima i grupom građana koji posmatraju sa strane.

Pročitajte još:

Službenici policije su razvukli žutu traku, a požar na automobilu je ugašen.

KoSSev portal nezvanično saznaje od pojedinih građana u ovom mestu, da je ovaj automobil navodno danas registrovan na tablice RKS i da je u vlasništvu muškarca – Srbina sa inicijalima N.Č.

Ovo je deveto paljenje automobila na Severu od početka ove godine. Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Prethodni slučaj paljevine desio se pre desetak dana, takođe u Leposaviću, kada su navodno u blizini tehničke škole u Leposaviću nepoznata lica lomila stakla na putničkom vozilu marke škoda bele boje, BG registarskih oznaka. Isti automobil su potom pripadnici Kosovske policije zatekli u plamenu.

Poslednji slučaj dogodio se sinoć – 4 sata nakon ponoći i to takođe u Leposaviću, kada je zapaljen automobil u vlasništvu pripadnika Kosovske policije.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na Severu, ovo je 60. vozilo zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi.

BONUS VIDEO: Zapaljena vozila u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar