Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Suđenje Miroslavu Aleksiću, vlasniku škole glume optuženom za nekoliko krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Naime, planirano je bilo da budu saslušana četiri svedoka, ali je saslušan samo jedan.

Nakon što je jedan svedok saslušan, krenulo se sa ispitivanjem drugog, ali je ono je suđenje prekinuto na 15 minuta zbog sukoba između branioca i sudije. Na kraju, suđenje je odloženo jer se Aleksić požalio na loše zdravstveno stanje.

“Miki nije dobro, ne oseća se dovoljno dobro da nastavi. Najbolje je da prekinemo suđenje kako ne bismo morali da zovemo Hitnu pomoć”, rekao je Zoran Jakovljević, Aleksićev advokat.

Aleksić je na početku suđenja istakao da je počeo hemoterapiju i da se ne oseća sposobnim da prati postupak zbog lošeg zdravstvenog stanja. Pojasnio je da se fizički ne oseća dobro.

Miroslav Mika Aleksić Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

“U ponedeljak želim i hoću da nastavim, mnogo mi je stalo, ali ne mogu da prejudiciram”, rekao je Aleksić.

Sudija je zatim upitao Aleksića da li može izdržati dok svedok Sara Željković završi sa odgovaranjem, što je izazvalo oštru reakciju njegovog branioca.

“Nemojte to da radite, unesite malo humanosti! Čovek kaže da ne može da nastavi, vi ga pitate da li može da čeka da svedok završi!”, rekao je Jakovljević.

Pročitajte još:

Njegova reakcija izazvala je negodovanje među prisutnima, a iz publike su se čuli povici: „Sram vas bilo!“ i „Malopre je pušio ispred suda i smejao se, a sad se žali na loše stanje.“ Dvoje ljudi koji su dobacivali udaljeni su iz sudnice.

„Ja sam seksualno uznemiravana“

Na današnjem suđenju prva je svedočila Mina Radovanović, koja je bila polaznik Aleksićeve škole glume.

“Nisam se okarakterisala kao oštećena, tako su me okarakterisali. Ja sam samo otišla u policiju i dala izjavu. Nisu mi rekli da dajem izjavu kao podnosilac krivične prijave. Otišla sam da budem svedok, kada sam pitana da li želim krivično da ga gonim i rekla sam da ne želim. Otišla sam u policiju, jer sam u medijima videla poziv da se prijave svi koji su doživeli nešto slično”, započela je svoje svedočenje Mina Radovanović.

Takođe je napomenula da je druge devojke, koje su oštećene, nisu kontaktirale. Kako je rekla, njena majka joj je 16. januara poslala novinski članak. Nakon toga, razgovarala je sa Sarom Zeljković i odlučile su da se obrate policiji.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

“Nisam osećala da ima osnova da prijavim Aleksića. Meni se nije dogodilo ono što se desilo drugima. Ja sam seksualno uznemiravana, ali ne zlostavljana. Smatrala sam da na taj način nemam pravnog osnova da budem oštećena. Nisam čula za seksualno zlostavljanje dok sam išla u studio glume”, objasnila je ona.

Zatim je rekla da poznaje Milenu od svoje 16. ili 17. godine i da su se u jednom periodu preklapale u grupi. Kako je rekla, dva puta su izašle u klub, ali nisu bile bliske.

“Osim Milene znam i Ivu Ilinčić i M.Ð, ali sa njima nisam bila bliska”, kaze ona.

Foto: printscreen/Tanjug

Jakovljević je potom upitao: “Da li je Milena kada ste izlazile zajedno izgledala potišteno ili depresivno?”.

“Milena je od mene mlađa tri godine, kada je imala 15 godina nije bila potištena,” kaže Mina.

Miroslav Aleksić javio se da postavlja pitanja svedoku. On je najpre pitao sud da li može da citira izjavu svedoka iz tužilaštva, što je sud odbio.

“Ako ne mogu da pročitam, onda pitanje ide ovako: Kakav je bio vaš odnos sa mnom?”, upitao je Aleksić.

Pročitajte još:

Sudija je odbio to pitanje i rekao da odgovor na njega postoji u iskazu svedoka datom u tužilaštvu.

“Sudija, ja nisam bio prisutan kada je ona davala izjavu u tužilaštvu, a niste ni vi”, rekao je Aleksić.

Aleksić je umesto da nastavi da postavlja pitanja, razgovarao sa braniocem, nakon čega je sudija rekao: “Vidim da nema pitanja, vratite se na mesto”.

Svedokinja hteo da postavi pitanje Aleksiću

Svedokinja je na kraju ispitivanja htela da postavi pitanje Aleksiću, ali je sudija rekao da kao svedok na to nema pravo.

Drugi svedok bila je Sara Zeljković koja je ispričala da je sa Minom Radovanović otišla u policiju, nakon što je videla poziv na Instagramu Milene Radulović.

Ona je rekla da je Milenu kontaktirala nakon davanja izjave u policiji, kako bi je obavestila da je dala izjavu i da joj pruži podršku.

“Milenu poznajem, jedno vreme smo išle zajedno na glumu. Sretale smo se i van studija, jer se njen tadašnji dečko družio sa mojim bratom. Međutim, nismo bile bliske”, rekla je Sara i dodala da nije primetila da li je Milena bila uznemirena jer ju je viđala u prolazu.

Za ono što je doživela od strane Aleksića, majci je rekla posle dve godine. Ispričala je da se njena majka zabrinula, ali da nije shvatala opseg svega, jer je umanjila značaj svega kada je videla da se njena majka izbezumila.

Dodala je i da majci nije ranije rekla, jer joj nije bilo prijatno. Većina pitanja branioca bila je odbijena, zbog čega je rekao sudiji da njih dvojica pravnički nisu saglasni i da sudija mora da ga pusti da radi svoj posao.

advokat Zoran Jakovljević Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sudija je potom odgovorio da Jakovljeviću nije dozvoljeno da mu govori šta da radi i da je to poslednja opomena za njegovo ponašanje.

Kako je Jakovljević nastavio da komentariše umesto da postavlja pitanja, suđenje je prekinuto na 15 minuta, a nije nastavljeno zbog Aleksićevog zdravstvenog stanja.

Suđenje će biti nastavljeno 23. septembra, a zakazana su još dva termina za 14. i 23. oktobar.

VIDEO: Hapšenje uoči protesta protiv litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare