Foto: MUP

Miljan Čolović, bivši vaterpolista Crvene zvezde i Partizana, uhapšen je 22. jula u beogradskom parku Košutnjak nakon što je uslikan i uz apel da pokazuje polni organ podeljen na društvene mreže. Čoloviću je određen pritvor do 30 dana, a ovo nije prvi put da se nalazi u fokusu javnosti zbog seksualnih napada na žene.

Vest o Čolovićevom hapšenju osvanula je tokom vikenda u medijima, a reč je o sportisti koji je svoju karijeru bacio u senku zbog brojnih napada na žene. Njega je policija uhapsila pre nekoliko dana u parku na Košutnjaku i odmah nakon saslušanja određen mu je pritvor od strane Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Pročitajte još:

Na mrežama su se čak pojavile i njegove fotografije iz parka, a građani su upozoravali na manijaka koji pokazuje polni organ pred decom.

Poduži dosije

Ovo nije prvi put da je bivši sportista osumnjičen i osuđen za ovakvo ili identično delo. Čolović iza sebe ima poduži dosije i niz ovakvih krivičnih dela zbog kojih je hapšen kako u Srbiji, tako i u Republici Srpskoj.

On je prvi put uhapšen 2015. godine zbog sumnje da je u stanu u naselju Belvil silovao kućnu pomoćnicu, a šest meseci kasnije osumnjičen je da je pokušao da siluje jednu ženu u Banjičkoj šumi.

Čolović je u slučaju u Banjičkoj šumi, tokom iznošenja odbrane, izjavio da je džogirao šumom kada je sreo ženu M. M., koja ga je navodno pozvala da sedne sa njom da piju vino. Po njegovim rečima, počela je da ga dodiruje po polnom organu. Nesrećna žena potvrdila je da je istina da ga je pozvala da piju vino, ali da je on ubrzo nasrnuo na nju i počeo da je baca.

Tvrdila je da je potom skinuo pantalone i pokušao da je siluje. Čolović je u pomenutom slučaju oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

Foto: Shutterstock

U slučaju silovanja u stanu u Belvilu, Čolović je na suđenju tvrdio da je on pozvao čistačicu, ali ne stvarnu, već za seks. Rekao je da je preko oglasa našao ženu da mu pospremi stan u Belvilu, te da je u oglasu naglasio da želi još nešto sem čišćenja.

Nesrećnu ženu je napastvovao, a ostaće upamćeno da je izneo skandaloznu odbranu, te da nije video ništa sporno u svom postupku.

Tokom suđenja za ova dva napada bio je hladan, nije pokazivao kajanje.

Napad u haustoru

Miljan Čolović pušten je na slobodu nakon odslužene kazne, a 2019. godine otišao je u Republiku Srpsku u Nevesinje. Kako je tada saopšteno iz Policijske uprave Trebinje prijavljeno je da je u jednoj zgradi muškarac iz Beograda uzneimravao jednu osobu. Istragom je utvrđeno da je Čolović nekoliko dana na isti način uznemiravao više žena.

Kako je potvrđeno tada, nije bilo fizičkog uznemiravanja ali je nudio različite seksualne radnje ženama. Njemu je tada određeno zadržavanje u prostorijama PU Trebinje.

Foto:Shutterstock

On je na saslušanju priznao krivično delo i za nasilničko ponašanje njemu je predložena kazna od 500 KM, odnosno 30.000 dinara i zabrana ulaska u BiH na godinu dana.

Inače, Čolović, koji je nekada bio igrač vaterpolo klubova Partizan i Crvena zvezda, važio je za veliki talenat. Bio je član mlade vaterpolo reprezentacije Jugoslavije, a njegova karijera pala je senku zbog čestih sukoba sa zakonom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar