Foto:Interpol

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv: Slobodana Kostovskog, Nikole Stojadinovića, Nebojše Subina i Bojana Kopitovica zbog sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do 24. avgusta ove godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navode iz tužilaštva, saopšteno je u Tužilaštvu.

Osumnjičeni su prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristili zakonsko pravo i branili se ćutanjem.

Pročitajte još:

Tužilac je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Podsetimo, zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinaciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici „Oceania dos“, dužine 22 metra, zaplenjeno je oko dve tone kokaina.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode Slobodan Kostovski (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica).

Ova organizovana kriminalna grupa je organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar