Jelena Savić i Čedomir Jovanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu reagovalo je na tekst „Istraga protiv supruge Čede Jovanovića godinu dana u ‘fioci’ Višeg tužilaštva“ koji je objavljen jutros na portalu Nova.rs kao i u današnjem broju lista, ističući da nisu tačni navodi pomenutog teksta.

Reagovanje tužilaštva prenosimo u celosti:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Naime, protiv Jelene Jovanović u toku je istraga, koja je pokrenuta naredbom o sprovođenju istrage 29. septembra 2020. godine zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju, a po kojoj je osumnjičena saslušana u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 22. 10. 2020. godine, nakon čega su usledile dalje dokazne radnje.

Naredbom o proširenju istrage 9. septembra 2022. godine istraga je proširena zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica.

Po naredbi za proširenje osumnjičenoj su upućena tri poziva za saslušanje, od čega dva preko policije, a potom je izdato još pet naredbi za dovođenje okrivljene u prostorije tužilaštva radi saslušanja.

Jelena Jovanović ispred Fizio centra
Jelena Jovanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Osumnjičena je po naredbi za dovođenje pristupila u tužilaštvo 30. novembra 2023. godine, kada je navela da je njen novi angažovani branilac, advokat Sead Spahović, sprečen da pristupi na to saslušanje, zbog čega je saslušanje odloženo za 11. decembar 2023. godine.

Protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza.

Napominjemo da, iako je juče novinar Nove I.M. uputio pitanja tužilaštvu u vezi sa postupcima protiv Jovanovićeve, isti, kao i mnogo puta do sada, nije sačekao odgovor tužilaštva, već je brže bolje, u njemu svojstvenom, tabloidnom maniru, izneo niz novih laži na račun rada VJT u Beogradu i glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar