Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković saslušaju na okolnosti krivičnih dela, a kako saznaje Nova.rs, ispitivanje je zakazano za 1. decembar. Reč je o proširenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića, a pod lupom se nalazi i izvesni Živković, koji se ne pominje u optužnici koja je podignuta protiv kriminalne grupe vođa navijača.

Kako saznaje portal Nova.rs, naloženo je da se saslušaju četiri osobe 1. decembra. Pomenuti predmet zaveden je kao proširenje istrage, a pominje se i novo lice – Živković, koji se ne nalazi u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je ranije podignuta protiv kriminalnog klana.

Pročitajte još:

Podsetimo, naš portal pisao je ranije da je crnogorsko tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Belivuka, Miljkovića, J. N. i Ž. R. zbog sumnje da je Belivuk na teritoriji te zemlje stvorio kriminalnu organizaciju koja je sada osumnjičena za dva ubistva – Damira Hodžića i Adisa Spahića, Hodžićevog šuraka.

Pored optuženih vođa navijača, istraga se odnosi na Jankovića i Živkovića.

„Shodno Međunarodnim konvencijama i Ugovoru zaključenom između Crne Gore i Republike Srbije, nadležnim državnim organima Republike Srbije upućena je zamolnica za saslušanje svih navedenih lica u svojstvu okrivljenih. Do danas po predmetnoj zamolnici koja je neposredno dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nije dobilo odgovor. Pozitivnim međunarodnim propisima nije definisan rok u kojem zamoljena država mora da odgovori po podnetoj zamolnici za pružanje pomoći, ali se uvek očekuje, a imajući u vidu težinu krivičnih dela zbog kojih se vodi krivični postupak, da to bude u primerenom kraćem roku“, naveli su iz tužilštva ranije za naš list.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Naš portal ranije je pisao da nema pomaka u slučaju zamolnice, ali se konačno dogodio, te je po saznanjima Nova.rs zakazano ispitivanje za početak decembra.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe terete se, prema navodima optužnice koja je podignuta, za brojna krivična dela počinjena na teritoriji Srbije, među kojima su i brutalna ubistva. Optužnica je podignuta za zasad pet likvidacija, a izvesno je da u prethodnom periodu došlo do proširenje istrage.

Pretpostavlja se da bi uskoro trebalo da bude zakazano pripremno ročište u postupku protiv protiv grupe.

BONUS video: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar