Foto: Printscreen

Beogradski kriminalac Veljko Belivuk formirao je kriminalnu organizaciju čiji članovi su postali Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković, a koje Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči za teško ubistvo Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, u Spužu 14. oktobra 2020. godine.

Prema istim informacijama frizera iz Bara – Spahića, koji nije imao kriminalni dosije, i njegovog šuru Damira Hodžića, koji je bio blizak škaljarskom kriminalnom klanu, u saizvršilaštvu su ubili Belivuk, Miljković i Hadžić.

Živkovića terete zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršeno putem pomaganja.

Iz SDT-a kojim rukovodi glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objasnili su da je protiv Belivuka zvanog Velja Nevolja, naredba o sprovođenju istrage donijeta zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 u vezi st.6 KZ CG.

”A protiv ostalih okrivljenih zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.2 u vezi st.1 i 6 KZ CG. Takođe, protiv B.V., M.M. i J.N. istraga se sprovodi i zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo teško ubistvo iz čl.144 tač.8 u vezi čl.23 KZ CG, a u odnosu na okr. Ž.R. zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršeno putem pomaganja iz čl.143 tač.8 u vezi čl.25 KZ CG. Sva lica su državljani Republike Srbije”, objasnila je portparolka SDT-a, specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

Iako to tužilaštvo mjesecima od kolega iz Srbije traži da saslušaju trojicu osumnjičenih, odgovor još nije stigao.

Pročitajte još:

”Shodno Međunarodnim konvencijama i Ugovoru zaključenom između Crne Gore i Republike Srbije, nadležnim državnim organima Republike Srbije upućena je zamolnica za saslušanje svih navedenih lica u svojstvu okrivljenih. Do danas po predmetnoj zamolnici koja je neposredno dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nije dobilo odgovor. Pozitivnim međunarodnim propisima nije definisan rok u kojem zamoljena država mora da odgovori po podnijetoj zamolnici za pružanje pomoći, ali se uvjek očekuje, a imajući u vidu težinu krivičnih djela zbog kojih se vodi krivični postupak, da to bude u primjerenom kraćem roku”, odgovorili su iz SDT-a.

Naglasili su i da ne mogu saopštiti više podataka i informacija:

”Radi zaštite interesa postupka koji je u toku”.

Nijesu odgovorili na pitanja jesu li identifikovani i ostali osumnjičeni za dvostruko ubistvo, kao ni da li su pronađena tijela ubijenih Hodžića i Spahića.

Predstavnici SDT-a i Uprave policije krajem avgusta saopštili su detalje o tom zločinu, najavljujući da će specijalni tužilac Saša Čađenović osumnjičene saslušati u Beogradu.

Iz SDT-a su i ranije tvrdili da su došli do dokaza da je osumnjičeni četverac, sa za sada neidentifikovanim članovima te kriminalne organizacije, prvo namamio, pa likvidirao dvojicu Barana, a da su Mila Radulovića zvanog Kapetan oteli i odveli na drugu lokaciju.

“Vijesti” su nedavno objavile da je kuća Živkovića u spuškom zaseoku Stanjevića rupa, u kojoj su ubijeni škaljarac Hodžić i njegov zet gotovo u potpunosti demolirana, pa renovirana, kako bi se prikrili tragovi likvidacija.

Bonus video: Belivukova grupa i „kavčani“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar