Vaso Antić Foto:N1

Kako je potvrđeno za portal Nova.rs policija je privela i Vasa Antića, rođenog brata Novice Antića, bivšeg predsednika Vojnog sindikata Srbije. Policija ispituje poslovanje porodične firme Antića.

Novica Antić je u pratnji brata Vase jutros krenuo na gosotovanje na televiziji Nova S, kada su im javili da im je u porodične kuće došla policija i to inspektori Odeljenja za borbru protiv korupcije iz Kragujevca i poreska policija i da moraju da se vrate.

Pročitajte jjoš:

„Već su stigli do Smedereva kada im je to javljeno i onda su se okrenuli. Stali su da se zamene za mesta, kada je iza njih stao automobil iz kojeg su izašli ljudi koji su se predstavili kao policajci i pokazali službene legitimacije. Ne znam ni zašto su ih onda pustili da izađu uopšte iz Kragujevca. Policija ima naredbu za pretres da bi pronašla dokumentaciju bivše porodične firme porodice Antić, koja već šest godina i nije u njihovom vlasništvu, tako da sumnjam da je ovo u stvari još jedan vid pritiska na Novicu Antića i njegovu porodicu. Ovo je odmazda državnog vrha i lomljenje kičme nepokornom sindikalcu, koji je proveo skoro šest meseci u pritvoru, ali je odmah po izlasku svojim javnim nastupima pokazao da ga nisu pobedili, da ga nisu slomili. On nije potpisao nikakav sprazum sa tužilaštvom, nije ustuknuo. Ne znam šta je sledeće, ovo je skandalozno i duboko uznemirujuće da neko moćan koristi državne resurse da bi uništio celu jednu porodicu i ja se plašim šta je sledeće“, kaže za portal Nova.rs advokat Ivan Ninić, branilac Novice Antića.

Sada već bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije uhapšen je krajem februara zbog optužbi da je zloupotrrebio položaj u Vojnom sindikatu Srbije i nenamenski trošio sredstv. Pošto optužnica, za koje, kako tvrde advokati odbrane, nije podignuta u roku od 6 meseci, Novica Antić je po sili zakona pušten iz pritvora.

BONUS VIDEO: Slučaj Novice Antića, presuda pre presude

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare