Foto:Printscreen/Instagram

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću optuženom za prebijanje supruge I. O. u januaru ove godine.

Na današnjem suđenju svedočile su prijateljica oštećene I. O. i žena koja je čuvala njihovo najmlađe dete.

Branka N. je ispričala da se sa I. O. čula krajem januara meseca kada ju je oštećena obavestila da trpi psihičko i fizičko nasilje od strane supruga.

Odgovarajući na pitanja tužioca svedok je rekla da je zajedno sa I. O. išla tog 1. februara u bolnicu i da je imala brojne vidljive povrede, a ispričala je svoja neposredna saznanja kako je oštećena zadobila te povrede.

Ona je ispričala da je supruga hirurga imala modrice ispod očiju, da joj je bila slomljena ruka, kao i da joj je bila počupana trećina kose. Ispričala je da je Nikola suprugu udarao oklagijom, da ju je šutirao, pljuvao i vređao.

Na pitanje advokata Đorđa Kalanja svedok je rekla da su deca srećna što se čuju sa ocem iz pritvora, kao i da je oštećena srećna zbog dece.

Pitanja svedoku postavljao je i okrivljeni, a ona je rekla da se tokom januara sa oštećenom čula i tada joj je ispričala za nasilje.

Na pitanje kakav je Ostojić čovek, Branka N. se rasplakala i pričala da je on operisao i njenog sina i supruga, kao i da je uvek pomagao svima ne pitajući za njihovo finansijsko stanje.

Kalanj je zatim stavio primedbu na njen iskaz jer je ona o događaju imala saznanja preko oštećene koja je povukla svoj iskaz, odnosno iskoristila pravo kao supruga da ne svedoči.

Dadilja rekla da deca pate bez oca

Sledeća je svedočila Soka Đ. koja je čuvala njihovo dete i ona tvrdi da je brak Ostojića i I. O. bio brak kakav bi poželela svojim najbližima, kao i da deca mnogo pate zbog oca koji im nedostaje.

Kalanj je na kraju sudu dostavio dokument iz parničnog postupka u kojem je Ostojiću izrečena mera zabrane prilaska i kontaktiranja oštećene i predložio da se njemu ukine pritvor, što je sud odbio.

Sledeće suđenje zakazano je za 10. oktobar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare