Novi Pazar Nesreća, pucnjava, otac pucao pucao na sina, policija, uvđaj, uvidjaj, hronika
Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage poritv osumnjičenog Mirka M. (66) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u Ljermotnovljevoj u Novom Sadu, saopštili su. M. M. se tereti da je presudio svom komšiji Jovi S. (75).

„Na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni M.M. je bio uhapšen, te mu je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni je u zakonskom roku priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, nakon čega je javno tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti da će M.M. ometati postupak uticanjem na svedoke, da će da ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti“, navode iz VJT u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti naknadno obaveštena.

Komšije dvoijce muškaraca ispričali su beogradskim medijima kako je došlo do svađe koja se okončala tragičnim ishodom.

Posvađali se oko džogera

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

Bonus video: Kamion za odnošenje smeća usmrtio bicikliskinju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)