Foto: Instagram/192_rs; Nova.rs

Šestoro dece povređeno je prilikom pada plafona u utorak u vrtiću "Neven" u Inđiji, a dvoje je zadržano u novosadskoj bolnici na opservaciji. Iako nadležni, poput predsednika opštine Vladimira Gaka, tvrde da nije bilo nikakvih znakova da tako nešto može da se desi, pojedini roditelji dece iz vrtiće ne misle tako.

Deo plafona u vrtiću „Neven“ u Inđiji, obrušio se u utorak oko 11 časova na mališane koji su u tom trenutku spavala, povređeno ih je šestoro. Sva deca prebačena su u Institut za zdravstvenu zaštitu dece u Novom Sadu, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.

Ovim povodom oglasio se i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, koji je izjavio da nije bilo naznaka da tako nešto može da se desi, kao i da je vrtić sagrađen još osamdesetih godina prošlog veka i da je star 40 godina.

Pročitajte još:

Roditelji dece koja idu u vrtić „Neven“ su ogorčeni zbog celog događaja koji je ugrozio bezbednost njihove dece i ne slažu se sa predsednikom opštine.

„To je najmlađa grupa, deca od godinu dana do 18 meseci. Spavala su kada se to dogodilo, a otpao je deo plafona baš iznad njih. Da su se igrala u nekom drugom kraju prostorije, verovatno bi bilo manje posledica. Svi su ljuti i ogorčeni. Mene su iz vrtića tek posle sat vremena obavestili da se nešto dogodilo, mogla sam na vestima da vidim šta se desilo pre nego što me je neko pozvao. Rečeno mi je da dođem po dete, bez nekih dodatnih objašnjenja. Bila sam uplašena i u panici, dok sam išla po dete“, kaže roditelj deteta koje ide u vrtić „Neven“.

Po rečima tog roditelja, koji je i sam išao u vrtić „Neven“ ni posle više decenija sve izgleda kao nekada, ali to ne budi nostalgiju.

„Pločice su iste kao kada sam ja išla, osete se i ti isti mirisi. Plaćamo 4.000 dinara mesečno, kupujemo higijenske paketića, bojice, flomastere, a treba da brinemo o bezbednosti dece. Treba da ga stvarno renoviraju, a ne da daju silni novac za reflektore na stadionu”, ogorčen je ovaj roditelj.

Foto: Instagram/192_rs

Na fotografijama koje su objavljene vidi se dao je otpao deo plafona koji nije bio dobro prilepljen za montu.

Objekat jeste star 40 godina, ali je nekoliko puta renoviran i dograđivan. što je izjavio, tada sa ponosom, i sam predsednik opštine Vladimir Gak u televizijskom prilogu od 31. marta 2021. godine.

To renoviranje i dogradnja koštala je sedam miliona dinara. Takođe je objekat „Neven“ renoviran i 2018. godine. A i nekoliko puta pre toga.

„Svake godine u lokalnom budžetu je predviđen novac za renoviranje vrtića i onda se dogodi ovako nešto što samo govori o kvalitetu radova, koji se uglavnom svode na krečenje. Pre nekoliko godina renoviran je i vrtić „Boško Buha“, a zanimljivo je da je tada izvođač radova bila firma brata člana kabineta predsednika opštine“, kaže novinar IN Media Miodrag Blečić.

BONUS VIDEO: Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak o nesreći u vrtiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar