Dijana Hrkalović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Slobodan Drmanac, nekadašnji načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu danas je u Specijalnom sudu istakao da je operativna obrada kriminalca Darka Eleza inicirana nakon sastanka sa Dijanom Hrkalović, tada na funkciji sekretarke UKP-a.

Drmanac je, svedočeći u postupku koji se vodi protiv Hrkalović i bivšeg načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića naglasio da je naredbu za obradu dao Šušnjić, piše Danas.

On je istakao da se po operativnoj obradi skoro ništa nije radilo dajući težinu tvrdnji iz optužnice da je Elez stavljen na fiktivne mere kako bi bio zaštićen od drugih istražnih organa.

Pročitajte još:

Drmanac je takođe istakao da je imao operativna saznanja da je Elez imao tetra uređaj kojim je mogao da prisluškuje policijsku komunikaciju. Do tog uređaja, dodao je svedok, najverovatnije je došao zloupotrebom iz policije.

Dijana Hrkalović je optužena za krivično delo trgovine uticajem, dok se Šušnjić tereti za zloupotrebu položaja. Pored njih, za isto delo tereti se i Dejan Milenković, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar