Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Dve osobe ubijene su, dok je šest ranjeno u bombaškom napadu koji se ovog jutra dogodio na Cetinju. Iz cetinjske bolnice rekli su da se jednom povređenom bore za život.

„U eksploziji auto-bombe jutros na Cetinju ispred Sportskog centra povređeno je šest osoba, od čega je troje dovedeno na hirurgiju“, kazao je doktor Bolnice Danilo I Predrag Milošević.

Pročitajte još:

On je, obraćajući se ispred cetinjske bolnice, kazao da se od siline eksplozije zatresla cela zdravstvena ustanova.

Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Pokušali su, kako ističe, sa reanimacijom pacijenta Dragana Roganovića, koji je stigao u bolnicu bez znakova života, sa krvarenjem visokog stepena.

„Pokušali smo da ga vratimo u život, ali nismo uspeli“, rekao je Milošević.

Govoreći o stanju druga dva pacijenta, jedan od povređenih je mladić Borozan kojem su od eksplozije povređeni vrat, noge i abdomen, ali su uspeli da mu zaustave krvarenje.

„Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu“, kazao je Milošević.

Druga pacijentkinja je, prema njegovim rečima, bakica od nekih šezdesetak godina, koja se slučajno tu našla, koju je pogodio šrapnel u glavu i ramena.

„Zaustavljeno je krvarenje. Poslali smo je u Podgorici, na snimak glave, da vidimo da nema krvarenje ispod lobanje“, naveo je Milošević.

Podsećnja radi, dve osobe su stradale, dok su tri povređene u aktiviranju eksplozivne naprave jutros na Cetinju u blizini Sportskog centra.

Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Kako je ranije potvrđeno nezvanično iz Uprave policije, Petar Kaluđerović stradao je kada je aktivirana eksplozivna naprava u 09.10 sati, dok je, kako se saznaje, povredama podlegao Dragan Roganović na putu do bolnice.

„Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na teren koji je obezbeđen. Sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju intenzivne izviđajne mjere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, istakli su u saopštenju.

Bombaški napad na Cetinju Foto:printscreen/Danijela Lasica

Prema saznanjima, radi se o nastavku obračuna klanova. Ubijeni su u bezbednosnim službama bili registrovani kao članovi škaljarskog klana, piše Pobjeda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar